Vláda SRPeter Mayer
StoryEditor

Komisia vybrala kandidátov na šéfa ÚVO. Čaká ich verejné vypočutie

09.08.2017, 14:34
Autor:
TASRTASR

Komisia dnes na verejné vypočutie vládou odporučila deväť kandidátov na post predsedu Úradu pre verejné obstarávanie. Informoval o tom Úrad vlády.

Do stanoveného termínu boli doručené prihlášky desiatich kandidátov - Helena Polónyi, Peter Kubovič, Martin Hasay, Miroslav Hlivák, Matej Sliška, Matúš Džuppa, Ingrid Šikulajová, Elena Sivová, Zita Táborská a Branislav Šarmír. Komisia na verejné vypočutie odporučila všetkých kandidátov okrem Šarmíra, ktorý nesplnil všetky stanovené podmienky uvedené vo výzve na prihlásenie kandidátov na predsedu Úradu pre verejné obstarávanie. Nedoručil totiž všetky doklady do termínu stanoveného vo výzve a nepreukázal minimálne 5-ročnú prax vo verejnom obstarávaní.

Proces voľby predsedu úradu a zverejňovanie informácií o ňom bude podľa vlády aj v druhom kole rovnaký ako v kole prvom. Mená spolu so životopismi kandidátov zverejní úrad vlády ihneď po technickom spracovaní prihlášok na svojom webovom sídle.

Projekty kandidátov budú zverejnené v rámci kompletného materiálu pripraveného na rokovanie vlády a rovnako na webovom sídle úradu vlády v sekcii Rokovania. "O presnom termíne verejného vypočutia kandidátov na predsedu Úradu pre verejné obstarávanie vládou budeme verejnosť a médiá informovať," dodal úrad vlády.

Vláda v prvom kole nevybrala svojho nominanta na predsedu úradu. Verejné vypočutie v máji tohto roka absolvovali traja kandidáti, ani jeden z nich však nezískal potrebný počet hlasov. O post šéfa úradu sa vtedy uchádzali jeho súčasná predsedníčka Zita Táborská, právnik z Úradu pre verejné obstarávanie Peter Kubovič a generálny riaditeľ sekcie riadenia projektov na ministerstve dopravy Juraj Méry. Päťročné funkčné obdobie Táborskej skončilo v júni.

Úrad vlády preto vyhlásil opätovnú výzvu na prihlásenie kandidátov na predsedu s termínom do konca júla. O kandidátovi vybranom vládou definitívne rozhodne Národná rada, a to pravdepodobne na svojej septembrovej schôdzi.

01 - Modified: 2024-01-11 16:42:03 - Feat.: - Title: Diaľnica do Košíc, na Kysuce či Valaliky. Ráž chce zrýchliť stovku projektov, hrozí spolitizovanie úradov 02 - Modified: 2023-12-13 19:09:10 - Feat.: - Title: Slováci najviac dôverujú Najvyššiemu kontrolnému úradu, ukazuje prieskum 03 - Modified: 2023-12-04 10:30:30 - Feat.: - Title: Slovenský vodohospodársky podnik chce vybudovať stavidlo na odvodňovacom kanáli Malá Krčava 04 - Modified: 2023-10-24 11:56:48 - Feat.: - Title: Za vodu budú niektorí platiť menej. ÚRSO znížil ceny pre štyri vodárenské spoločnosti 05 - Modified: 2023-10-02 22:00:00 - Feat.: - Title: Verejné obstarávanie riadime ako stánok s hranolčekmi
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 11:18