StoryEditor

Čaputová by mohla zvolať diskusiu za okrúhlym stolom, navrhol Pellegrini

29.09.2021, 13:52
Autor:
TASRTASR
Šéf Hlasu v prezidentskom paláci poukázal na témy, ako sú ceny energií, potravín, stav verejných financií či nedostatok personálu v zdravotníctve.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová by mohla zvážiť zvolanie diskusie za okrúhlym stolom naprieč politickým spektrom, myslí si líder mimoparlamentnej strany Hlas-SD a poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini.

Hlavu štátu o to požiadal počas stredajšieho stretnutia v Prezidentskom paláci. Diskutovali tiež o referende a aktuálnej situácii v silových zložkách.

Pellegrini chcel podľa svojich slov oboznámiť prezidentku s problémami, ktorými žije slovenská verejnosť. Poukázal na témy, ako sú ceny energií, potravín, stav verejných financií či nedostatok personálu v zdravotníctve.

"Keď už sa Národná rada SR odmieta baviť o týchto veciach, keď členovia vlády nechcú hovoriť s opozíciou, tak by pani prezidentka mohla prevziať iniciatívu a zvolať diskusiu za okrúhlym stolom naprieč politickým spektrom do Prezidentského paláca," myslí si. Deklaroval, že by sa na takejto diskusii zúčastnil.

V otázke referenda opozičný líder súhlasí s prezidentkou, že ak sa má konať referendum o skrátení volebného obdobia, treba dať najskôr ústavu do súladu so stanoviskom Ústavného súdu.

Ocenil, že predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) v stredu deklaroval pripravenosť zmeniť ju. Dúfa, že sa pripoja aj ďalší politici, ktorí sa ozývali po rozhodnutí Ústavného súdu SR o nesúlade navrhovaných referendových otázok s ústavou.

Pri diskusii o situácii v silových zložkách Pellegrini vyslovil svoje pochybnosti. Zdôraznil, že každý, kto spáchal trestný čin, musí byť trestne stíhaný a dočkať sa spravodlivého trestu, ale len na základe zákonného konania. Teda bez podozrení zo zneužívania právomoci verejných činiteľov či vymýšľania si dôkazov.

Celkovo zhodnotil Pellegrini rozhovor s prezidentkou ako kultivovaný a veľmi otvorený.

Prezidentka sa už v pondelok stretla s premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO) a predsedom Smeru-SD Robertom Ficom, s oboma diskutovala o situácii v bezpečnostných zložkách a celkovej atmosfére na Slovensku. V stredu hovorila s predsedom parlamentu Borisom Kollárom.

01 - Modified: 2024-04-17 16:17:47 - Feat.: - Title: Prezidentka sa rozlúčila s Nitrianskym krajom symbolicky na zámku 02 - Modified: 2024-04-16 12:44:58 - Feat.: - Title: Čaputová poďakovala Dudovi za spoluprácu počas náročného obdobia. Dostala najvyššie štátne vyznamenanie 03 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 04 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 05 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 08:12