TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Proces s Andruskóm v ekonomickej trestnej veci súd odročil. Na daniach dlhuje vyše milión eur

29.09.2021, 13:22
Autor:
TASRTASR
Obvineným hrozí, že za mrežami pobudnú sedem až 12 rokov.

Sudkyňa Okresného súdu Bratislava V odročila hlavné pojednávanie so Zoltánom Andruskóm a Jánom M., ktorí sú obžalovaní z ekonomickej trestnej činnosti, konkrétne z krátenia dane a poistného, na január budúceho roku. TASR o tom informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

"Dnešné hlavné pojednávanie v predmetnej veci bolo odročené z dôvodu náhleho vypovedania plnej moci obhajkyni obžalovaného Andruskóa, ktorá uvedené oznámila súdu telefonicky a následne písomne. Nový termín hlavného pojednávania je stanovený na 19. januára 2022," konkretizoval hovorca. Súd podľa jeho slov vyzve obžalovaného na zvolenie si nového obhajcu na plnú moc, respektíve mu súd ustanoví obhajcu ex offo.

Naposledy sa vo veci konalo koncom mája tohto roka, keď súd vypočul jedného svedka. Obvineným hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Podľa portálu dlznik.sk má Zoltán Andruskó nedoplatok na daniach vyše jeden milión eur.

Koncom decembra 2019 ho odsúdil Špecializovaný trestný súd v Pezinku na trest 15 rokov odňatia slobody za úkladnú vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Od augusta 2019 čelil spolu s ďalšími osobami obvineniu v príprave vrážd súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, prokurátora Generálnej prokuratúry Petra Šufliarskeho a špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica.

Je vylúčený na samostatné konanie. Voči ostatným aktérom vrátane podnikateľa Mariana Kočnera, Aleny Zsuzsovej a ďalším trom osobám podal v utorok 28. septembra prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry obžalobu na špecializovanom súde v Pezinku.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 11:02