Najväčší zo všetkých sľubov povedal Vladimír Mečiar v roku 1998, kedy hovoril o superrýchlom dokončení diaľnice. Za jeho vlády sa nakoniec otvorilo iba 17 kilometrov v plnom profile a 56 kilometrov v polovičnom profile. Nedokončené úseky otváral spolu s hviezdami šoubiznisu – Claudiou Schifferovou a Gérardom Depardieuom.TASR
StoryEditor

Mečiar: Chcú so mnou porobiť poriadky, zabudli ešte na trest smrti

27.07.2017, 13:09
Autor:
chocho
Rušenie amnestií označil expremiér v rozhovore za „blbosť“.

„Niečo treba s tým Mečiarom urobiť. A preto zmenili aj ústavu, a to len preto, že so mnou treba porobiť poriadky.“

Ide o reakciu expremiéra Vladimíra Mečiara na fakt, že ho polícia preveruje kvôli podozreniu z trestného činu zneužitia právomocí verejného činiteľa. Vyhlásil to v rozhovore pre denník Nový Čas, ktorý poskytol k príležitostí jeho 75. narodenín. Oslávil ich 26. júla.

"Lexa zobral svoju úlohu v histórii"

„Zmenili zákony, kompetenciu ústavných orgánov... a to len preto, aby si ukojili tú svoju malú ješitnú dušičku a mohli tak zaútočiť. Zabudli ešte na paragraf, ktorý zahŕňa trest smrti,“ pokračoval bývalý šéf HZDS.

Vyjadril sa aj k smrti Róberta Remiáša. „Prosím vás, týchto chudákov mi dajte preč,“ vyhlásil Mečiar s tým, že medzi ním a Remiášom neexistuje žiadna súvislosť okrem jednej: „Že zomrel v čase mojej vlády.“ Dodnes podľa neho nie je jasné, "či to bola náhoda, či vražda."

S bývalým šéfom SIS Ivanom Lexom sa stretol naposledy veľmi dávno. „A či som s Ivanom Lexom priateľ? Však nikdy som s ním nepriateľ nebol,“ vyhlásil. „Zobral svoju úlohu v histórii, zobral na seba ťažkú zodpovednosť. Tá sa mu vypomstila a zničila mu rodinný život a aj povesť. A to všetko za dobré služby štátu,“ dodal Mečiar.

Pozrite si aj video, ktoré vysvetľuje o čo ide v kauze Mečiarových amnestií:

​Rušenie amnestií označil expremiér v rozhovore za „blbosť“. Je tam podľa neho toľko proti, že „raz sa ma jeden človek opýtal, čo by som robil, ak by ma odsúdili, a ja že nič, kúpil by som si Človeče, nehnevaj sa a čakal, kým sa tam ukáže Fico s Dankom.“

Mečiar: Kiska je chudák

Následne sa Mečiar posťažoval, že mu za 25 rokov nikto nepovedal ďakujem. Vraj len malé deti, ktoré mu píšu.

A čo hovorí na súčasných politikov? „Fico vytvoril osobitný režim, ktorý s demokraciou nemá veľa spoločného a má veľa spoločného s osobnou mocou,“ vyhlásil a dodal, že súčasného premiéra už treba vymeniť.

Neopomenul ani predsedu parlamentu Andreja Danka. Označil ho za veľké sklamanie a narcisa. O prezidentovi Andrejovi Kiskovi povedal, že je chudák. A čo sa týka opozície, tak tú Slovensko podľa Mečiara ani nemá.

Osobitne sa pristavil pri najsilnejšej strane Smer-SD. Myslí si, že stranu Roberta Fica čaká rovnaký osud ako jeho HZDS. "Už dnes sa tam tvoria krídla radikálnych ľavičiarov a neoliberálov na čele s ministrom Maďaričom ... Z dlhodobého hľadiska Smer Slovensku škodí."

V rozhovore expremiér prisľúbil, že napíše knihu. "Pôjde o výpoveď očitého svedka o historických udalostiach, pri ktorých nikto iný nebol," tvrdí.

01 - Modified: 2024-04-24 08:01:41 - Feat.: - Title: Daja Turnerová: „Gény sa nezaprú, aj keď ich stretnete na opačnom konci sveta.“ 02 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Chcete si dodatočne legalizovať stavbu? Ak nedodržíte podmienky, hrozí vám mastná pokuta (rozhovor) 03 - Modified: 2024-04-23 13:21:11 - Feat.: - Title: Nový šéf SPP pre HN: Zmluva s Gazpromom je výhodná, ak by nám zastavili plyn, minieme o 140 miliónov eur viac 04 - Modified: 2024-04-22 14:00:00 - Feat.: - Title: Archívny rozhovor s etnologičkou: Pravý Slovák alebo pravý Slovan, čo to je? Niečo také neexistuje 05 - Modified: 2024-04-22 13:51:27 - Feat.: - Title: Riaditeľka televízie v Litve pre HN: U nás je spoločnosť jednotná, nechce sledovať žiadne proruské správy
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 21:41