StoryEditor

Podniky a trhy krátko

20.05.2002, 00:00

Slovenské telekomunikácie (ST), a. s., predajú v rámci transformačného procesu do konca mája odštepný závod Telemont. O postupe predaja budú ST informovať verejnosť koncom tohto alebo začiatkom nasledujúceho mesiaca. Po predaji Telemontu plánujú ST i predaj odštepného závodu Rádiokomunikácie. (TASR)
Akcionári trnavskej mliekarne Tamilk budú na riadnom valnom zhromaždení, ktoré je zvolané na záver budúceho mesiaca, okrem iného rozhodovať aj o možnosti navýšiť jej základné imanie o 69,196 mil. Sk na cieľových 129,170 mil. Sk. Odsúhlasenie tohto zámeru by pritom mohlo súvisieť so vstupom nového akcionára. Záujem o podiel v trnavskej mliekarni v marci potvrdili zástupcovia talianskej mliekarenskej skupiny Sole Finanziaria. (TASR)
Hornonitrianske bane Prievidza, a. s., dosiahli vlani stratu 24,294 mil. Sk, čo znamenalo zníženie straty oproti roku 2000 o 40,56 mil. Sk. V prevádzkovej oblasti vytvorila spoločnosť zisk 104,175 mil. Sk, vo finančnej oblasti stratu 56,397 mil. Sk a v mimoriadnej oblasti stratu 78,937 mil. Sk. (TASR)
Jediný výrobca želatíny na Slovensku, Gelima, a. s., Liptovský Mikuláš, v minulom roku vykázal stratu 9 mil. Sk, ktorú medziročne znížil o vyše 70 mil. Sk. Zmiernenie straty je podľa riaditeľa spoločnosti Pavla Droppu spôsobené vyšším odbytom, ako aj priaznivými predajnými cenami podnikovej výroby. (SITA)
Štátny podnik Medika Bratislava v likvidácii, zaoberajúci sa distribúciou liekov, vyhlásil prvé kolo verejnej dražby na majetok štátu. Predmetom predaja sú nehnuteľnosti, stroje, zariadenia a motorové vozidlá v celkovej vyvolávacej cene 813 mil. Sk. Dražba bude 3. júna a vydražiteľ sa zaviaže vytvoriť v tomto a budúcom roku sto pracovných miest. (SITA)
Výrobca ortopedicko-protetických pomôcok, akciová spoločnosť Protetika Bratislava, hospodárila v minulom roku so ziskom 4,64 mil. Sk. V medziročnom porovnaní tak zisk spoločnosti vzrástol takmer o 4,2 mil. Sk. (SITA)
Púchovský Matador, a. s., dosiahol za prvý kvartál tohto roka zisk pred zdanením 99,7 mil. Sk. Celkové výnosy predstavovali 2,587 mld. Sk a tržby 1,847 mld. Sk. "Matador dosiahol v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka priaznivé výsledky v oblasti predaja osobných a ľahkých nákladných plášťov, ktoré boli dôsledkom zvýšenia predaja najmä na trhoch SR, ČR a CEFTA," informovala agentúru Eva Pavlíková z oddelenia reklamy a vzťahov s verejnosťou spoločnosti. (SITA)
So ziskom 12,815 mil. Sk pri celkových tržbách z predaja vlastných výrobkov a služieb v objeme 976 mil. Sk ukončila svoje vlaňajšie hospodárenie Liptovská mliekareň, a. s., Liptovský Mikuláš, ktorú ovláda francúzska spoločnosť Bongrain SA. Tržby mliekarne z predaja tovaru dosiahli 216 mil. Sk. Tohtoročné tržby za vlastné výrobky a služby by sa podľa člena jej predstavenstva Jána Blcháča mali zvýšiť zhruba o 10 %. (TASR)

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 05:44