Izraelský minister Itamar Ben Gvir mal autonehodu v meste Ramla. FOTO: Reuters
StoryEditor

Izraelský minister Ben Gvir mal nehodu, auto po náraze skončilo na streche

26.04.2024, 19:47
Autor:
ČTKČTK

Z videa vyhotoveného palubnou kamerou iného vozidla je zrejmé, že ministrov sedan, na záberoch idúci v protismere, pravdepodobne vošiel do križovatky na červenú.

Izraelský minister národnej bezpečnosti Itamar Ben Gvir mal autonehodu v meste Ramla v strede Izraela. Jeho vozidlo sa po zrážke na križovatke obrátilo na strechu a minister je s ľahkým zraneným v nemocnici, napísal portál The Times of Israel (ToI). Polícia uviedla, že príčinu nehody vyšetruje.

Z videa vyhotoveného palubnou kamerou iného vozidla je zrejmé, že ministrov sedan, na záberoch idúci v protismere, pravdepodobne vošiel do križovatky na červenú, napísal ToI. Ministrova kancelária uviedla, že Ben Gvir je pri vedomí a v dobrom stave.

Zábery z protiidúceho auta ukazujú ministrov čierny voz, ako spomaľuje pred semaformi a takmer zastaví. Čoskoro však začne opäť zrýchľovať, vojde do križovatky a do jeho pravého boku čelom narazí iné osobné auto a obráti ho na strechu.

Ministrov sedan do križovatky nasledovalo aj biele SUV, v ktorom zrejme išla ministrova ochranka; z auta bezprostredne po kolízii vybehla dvojica mužov v uniformách.

image

Poškodzuje medzinárodnú povesť. Lídri izraelskej opozície vytkli ministrovi Gvirovi kritiku na adresu Bidena

Ben Gvir je šéfom ultranacionalistickej strany Ocma Jehudit (Židovská sila), funkciu ministra národnej bezpečnosti zastáva od decembra 2022. Vo vláde premiéra Benjamina Netanjahua podporuje rozširovanie izraelských osád na palestínskych územiach; sám je jedným z osadníkov na Západnom brehu Jordánu.

Preslávil tiež protimoslimskými postojmi a ostrými vyhláseniami voči protivníkom Izraela na Blízkom východe; v uplynulých mesiacoch napríklad vyhlásil, že raketové útoky šiitského hnutia Hizballáh považuje za vyhlásenie vojny a po masívnom vzdušnom iránskom útoku na Izrael z 13. apríla volal po "zbesilej" odpovedi.

01 - Modified: 2024-05-07 06:01:31 - Feat.: - Title: Izraelská armáda ovládla palestínsku stranu Rafahu. Humanitárna pomoc stojí 02 - Modified: 2024-05-07 05:30:04 - Feat.: - Title: Izrael podnikol nálety na Rafah, útoky si vyžiadali najmenej päť mŕtvych 03 - Modified: 2024-05-07 04:43:33 - Feat.: - Title: Palestínski militanti raketami útočili na územie Izraela, išlo o odvetu za letecké útoky 04 - Modified: 2024-05-06 20:48:16 - Feat.: - Title: Dohoda prijatá Hamasom nespĺňa naše požiadavky, budeme ďalej rokovať, avizuje Netanjahu 05 - Modified: 2024-05-06 20:35:35 - Feat.: - Title: Generálny tajomník vyjadril znepokojenie v súvislosti s hroziacou izraelskou ofenzívou do Rafahu
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
07. máj 2024 08:01