StoryEditor

LiveZone 2008

11.07.2008, 00:00

Už dnes podvečer otvorí svoje brány festival LiveZone 2008, organizátormi označovaný za "najmladší Oravský rockovo-metalový festival". Na netradičnom priestore, na betónovej ploche v areáli tenisových kurtov, sa predstavia slovenské hudobné skupiny, ktoré sa bežne neobjavujú vo vysielaní rádií a s akými sa bežne len tak nestretneme.

Poctivý death metal
"Headlinerom festivalu je jednoznačne Killchain," hovorí spoluorganizátor podujatia Ján Kubas. Mladí deathmetaloví nadšenci z Košíc, ktorí už majú skúsenosti s hraním na zahraničných pódiách, budú vyvrcholením festivalu. Skupina, ktorá sa drží poctivého death metalu, vlani nahrala debutový album s názvom One More Victim a prednedávnom absolvovala európske turné so skupinou Dementor.
Okrem Killchain sa možno tešiť na oravskú rockovú formáciu Tichá domácnosť, ktorá kráča v najlepšej tradícii slovenského melodického rocku. Ďalší z účinkujúcich, skupina Deep Sense, ktorá svoju tvorbu charakterizuje ako "agresívny slovenský big beat" už má za sebou viacero koncertov, naposledy ju bolo možné zažiť na festivale Hodokvas.

Šanca pre mladých
Naopak, pre mladú začínajúcu skupinu Netfinity z Nižnej bude pódium festivalu LiveZone jednou z prvých príležitostí predstaviť sa širšiemu publiku. Napriek tomu, že skupina vznikla už v roku 2005, doteraz sa jej pre rôzne personálne zmeny a iné problémy nedarilo koncertovať.
Po koncerte Killchain sa presne o polnoci predstaví formácia Škandál, hrajúca crossover punk. Organizátor Ján Kubas je i gitaristom punkovej formácie The Lampions, ktorá tiež vystúpi na pódiu v Nižnej. Ich tvorba by sa dala charakterizovať, citujúc vyjadrenie kapely, ako "snaha o veselý punk". Ako tvrdí Ján Kuba: "Nechceme byť výnimoční. Nám ide o to, aby sa ľudia, ktorí na náš festival prídu, dobre zabavili."

menuLevel = 2, menuRoute = style/styl, menuAlias = styl, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
29. máj 2024 07:54