StoryEditor

V Kocianovej nominácii 19 hráčov, z toho 14 legionárov

05.10.2007, 15:40
Autor:
SITASITA

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kocian zverejnil v piatok nomináciu na blížiaci sa domáci kvalifikačný zápas o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy proti San Marínu ako aj medzištátny priateľský duel proti Chorvátsku na jeho pôde. Slováci, ktorí po poslednom "výbuchu" s Walesom (2:5) už prišli aj o teoretickú šancu postúpiť na ME 2008, privítajú outsidera D-skupiny San Maríno v sobotu 13. októbra o 15.00 h na štadióne v Dubnici nad Váhom. Súboj Chorvátsko - Slovenskom zohrajú potom v utorok 16. októbra od 17.30 h v Rijeke.
V devätnásťčlennej nominácii J. Kociana figuruje 14 legionárov a 5 hráčov z domácej najvyššej súťaže. Po dvojmesačnej odmlke zapríčinenej zranením sa do reprezentácie vracia stopér Martin Škrtel (Zenit Petrohrad) a medzi nominovanými sa po dlhšom čase objavil stredopoliar Blažej Vaščák (AC Cesena). Do svojho kádra J. Kocian zaradil po druhý raz aj útočníka FC Nitra Andreja Heseka.
Reprezentanti sa zídu v stredu 10. októbra o 12.00 h v priestoroch SFZ na Junáckej ulici v Bratislave.

Nominácia SR na kvalifikačný zápas ME 2008 so San Marínom (13. októbra o 15.00 h v Dubnici nad Váhom) a medzištátny priateľský zápas s Chorvátskom (16. októbra o 17.30 h v Rijeke):

Brankári: Kamil Čontofalský (Zenit Petrohrad), Dušan Kuciak (MŠK Žilina), Ľuboš Hajdúch (MFK Ružomberok)
Obrancovia: Martin Škrtel (Zenit Petrohrad), Ján Ďurica, Peter Petráš (Saturn Moskovská oblasť/Rus.), Miloš Brezinský (Sparta Praha/ČR), Otto Szabó (Slovan Bratislava), Matej Krajčík (Slavia Praha/ČR), Peter Šinglár (Slovan Liberec/ČR)
Stredopoliari: Marek Sapara (Rosenborg Trondheim/Nór.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Ján Kozák (Artmedia Bratislava), Blažej Vaščák (AC Cesena/Tal.), Marek Čech (FC Porto/Portug.)
Útočníci: Filip Hološko (Manisaspor/Tur.), Stanislav Šesták (VfL Bochum/Nem.), Marek Mintál (1. FC Norimberg/Nem.), Andrej Hesek (FC Nitra)

Náhradníci:
Štefan Senecký (Ankaraspor/Tur.), Maroš Klimpl (FC Midtjylland/Dán.), Ľubomír Michalík (Bolton Wanderers/Angl.), Marián Čišovský, Juraj Halenár (obaja Artmedia Bratislava), Vratislav Greško (Bayer Leverkusen/Nem.), Tomáš Hubočan, Zdeno Štrba a Róbert Jež (všetci MŠK Žilina), Igor Žofčák (Sparta Praha/ČR), Ivan Hodúr (Slovan Liberec/ČR), Peter Grajciar (FC Nitra), Filip Šebo (Valenciennes FC).

Realizačný tím:
Technický vedúci: Róbert Tomaschek
Hlavný tréner: Ján Kocian
Asistenti trénera: Pavel Vrba, Karol Brezík
Tréner brankárov: Rastislav Vincúr
Lekár: MUDr. Peter Malinovský, MUDr. Vladimír Pener
Maséri: Štefan Šumichrast, Jiří Jurza
Masér - kustód: Marián Drinka
Podporný tím: Radoslav Baran

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
29. apríl 2024 20:30