StoryEditor

Hossa nečakane do Atlanty

25.08.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR
Slovenský hokejista Marián Hossa prestupuje z Ottawy Senators do Atlanty Thrashers. Americký a kanadský klub NHL uskutočnili transfer slovenského krídelníka a obrancu Grega DeVriesa výmenou za útočníka Danyho Heatleyho.

Slovenský hokejista Marián Hossa prestupuje z Ottawy Senators do Atlanty Thrashers. Americký a kanadský klub NHL uskutočnili transfer slovenského krídelníka a obrancu Grega DeVriesa výmenou za útočníka Danyho Heatleyho. Hossa sa len niekoľko hodín predtým tesne vyhol arbitrážnemu konaniu, keď podpísal kontrakt tri roky s garanciou lukratívnych 18 mil. USD. Túto sumu Ottawa nebola ochotná zaplatiť, preto sa s vedením Atlanty ešte pred arbitrážou dohodla na okamžitej výmene, ale do jej termínu nemohla vykonať transakciu.
Takisto len v utorok sa Thrashers s Heatleym dohodli na trojročnej zmluve za 13,5 milióna. Celý trejd vojde do dejín ako unikátne paradoxný, keďže Atlanta za 13,5-miliónového hráča získala o päť miliónov viac ohodnoteného a k tomu skúseného a uznávaného obrancu. Transakcia je tak ďalším príkladom bizarnosti tohtoročného trhu s obmedzenými i neobmedzenými voľnými hráčmi NHL, vyplývajúcej najmä zo zavedenia platového stropu klubov, Ottawa už mala uzavreté zmluvy v hodnote 31 mil. USD, Hossov kontrakt by ju pritlačil tesne k 39-miliónovému limitu. "Z tejto výmeny som šokovaný a aj trochu smutný, pretože v Ottawe som strávil šesť rokov a naozaj sa mi tam páčilo. Nedali nám žiadny náznak, že niečo podobné by sa mohlo stať," uviedol Hossa a pokračoval: "Mal som rád fanúšikov Senators a zápasy v Corel Centre. Bude pre mňa ťažké opustiť toto mesto, no už sa pozerám na nové výzvy, ktoré na mňa čakajú v mladom tíme Atlanty. Majú veľa mladých hráčov a verím, že im pomôžem prebojovať sa do play-off."

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
02. máj 2024 09:49