Ivan Korčok a Peter Pellegrini pred začiatkom poslednej diskusie pred 2. kolom volieb v budove RTVS. FOTO: TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Korčok vs. Pellegrini. Posledný predvolebný duel na RTVS sme sledovali online

03.04.2024, 20:00
03.04.2024, 21:53

Peter Pellegrini a Ivan Korčok sa stretli v poslednej diskusii pred začiatkom moratória.

Ivan Korčok a Peter Pellegrini sa stretli v poslednom dueli pred začiatkom moratória. Od polnoci až do uzatvorenia volebných miestností nebude môcť prebiehať platená kampaň kandidátov. Po sčítaní hlasov v sobotnom druhom kole voľby prezidenta sa rozhodne, kto bude zastávať funkciu prezidenta najbližších päť rokov. 

Najzaujímavejšie momenty debaty na RTVS: 

  • ​Kandidáti sa v diskusii vyhraňovali voči tomu druhému, kto má väčší podiel zodpovednosti za stav ekonomiky a zdravotníctva.
  • Peter Pellegrini sa prihovoril voličom Štefana Harabina, na otázku, či sa zaviaže k odstúpeniu od obrannej zmluvy s USA neodpovedal.
  • Ivan Korčok poprel, žeby v prípade zvolenia, robil nejaké kroky smerujúce k pádu vlády. 
  • Témou bola aj antikampaň, ktorá bola výrazne prítomná v posledných dňoch kampane medzi prvým a druhým kolom. Ivan Korčok vyčítal Petrovi Pellegrinimu, či vie, čo robí s jeho rodinou, keď ho predstavitelia koalície označujú za prezidenta vojny. Peter Pellegrini výčitku opätoval a pýtal sa, ako sa majú cítiť jeho rodičia, keď o šéfovi Hlasu čítajú hanlivé nápisy na transparentoch. Petra Pellegriniho aj na dnešným protestoch nazývali ľudia podržtaškou a spájali ho s korupciou. Pellegrini odmietol spojenie s promo časopisom Extra Plus, ktorý ľudia dostali zdarma do schránok, ktorý dve čísla venoval kampani v prospech šéfa Národnej rady.
  • Ivan Korčok odmietol útoky na osobný život Petra Pellegriniho. Igor Matovič aj Lucia Ďuriš Nicholsonová zverejnili na svojich profiloch na sociálnej sieti fotografiu, ktorá zachytáva Petra Pellegriniho na výlete v Taliansku spolu so svojim spolustranníkom Petrom Náhlikom. Pellegrini sa v utorkovej diskusii priznal k využívaniu domu Náhlika.

Citáty debaty: 

"Obeť ruského vojaka má svoju cenu."

Peter Pellegrini o tom, že ho mrzia obete na oboch stranách konfliktu na Ukrajine.

"Nešiel by som na summit NATO bez toho, aby som konzultoval s Robertom Ficom." 

​Ivan Korčok o spolupráci s vládou. 

Korčok a Pellegrini na RTVS - posledný duel
01 - Modified: 2024-05-11 22:00:00 - Feat.: - Title: Pokoja a mieru sa Slovensko po prezidentských voľbách nedočkalo 02 - Modified: 2024-04-19 12:46:22 - Feat.: - Title: Korčoka lákali do maďarského rádia. „Neurobil som to,“ hovorí pre HN a spomína červenú čiaru a pád do bahna 03 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 04 - Modified: 2024-04-14 07:42:10 - Feat.: - Title: Kto sa nádejal, že skončí politický blázninec, sa mýlil. Na Slovensko sa valia dve zásadné veci 05 - Modified: 2024-04-11 08:10:07 - Feat.: - Title: Čo by mohlo pomôcť? Jedno spoločné video Pellegriniho s Korčokom (komentár)
menuLevel = 1, menuRoute = prezidentske-volby2024, menuAlias = prezidentske-volby2024, menuRouteLevel0 = prezidentske-volby2024, homepage = false
15. máj 2024 20:22