StoryEditor

Podnikanie formou franšízingu rastie na popularite. Čoraz častejšie aj v oblasti financii

15.04.2024, 11:00

Svetový deň podnikania – 15. apríl – by mali na Slovensku oslavovať státisíce ľudí. Na Slovensku máme viac ako pol milióna registrovaných živností a len v roku 2023 tu vzniklo temer 23 000 firiem. Jednou z foriem podnikania je franšízing. Na Slovensku je typický pre podnikanie v oblasti predaja značkového tovaru či gastronómie, v zahraničí aj pre oblasť poskytovania finančného poradenstva. Svoj osvedčený franšízový model, úspešne fungujúci v Čechách, priniesla na slovenský trh v roku 2021 aj najväčšia nezávislá finančno-poradenská spoločnosť v Českej republike – Partners Financial Services. Do jej skupiny patrí v Čechách 175 franšízových pobočiek. Na Slovensku poskytuje profesionálne finančné služby prostredníctvom 19 franšízových pobočiek – Simplea Pointov. Do konca roka 2024 ich plánuje na Slovensku otvoriť ďalších 17 pobočiek.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Simplea a spravodajským portálom Peniaze.sk

Franšízing je forma podnikania, kedy vaše podnikanie zastrešuje silná značka, poskytuje vám know-how, podporu v legislatívnej oblasti, zabezpečuje fungujúce systémy a vytvára priestor na to, aby ste využijúc toto prostredie samostatne fungovali.

 

 

Založte si vlastné ziskové podnikanie.

 

Najväčšou výhodou franšízingu je know-how. Mnohí ľudia by sa dnes pustili do vlastného  podnikania, ak by vedeli, kde na trhu sú ich príležitosti a keby mali dostatok peňazí na realizáciu svojho podnikateľského zámeru. Franšízing podnikateľom prináša možnosť štartu podnikania pod záštitou silnej značky a prebratie osvedčeného modelu im zabezpečuje zvýšenie konkurencieschopnosti i možnosti rastúceho zisku,“ priblížil CEO spoločnosti Simplea Financial Services Tibor Boťánek.

Na rozdiel od zakladania samostatnej spoločnosti poskytuje franšízing viacero výhod: „V našom prípade ide o otestovaný jednotný funkčný systém so špičkovým zázemím, moderným dizajnom a know how. Simplea tento podnikateľský model podporuje prostredníctvom jedinečných produktových riešení, odborníkov na centrále a špičkových technologických riešení na tvorbu finančných plánov a investičných poradenstiev pre našich klientov,“ zdôrazňuje Kateřina Porubská, riaditeľka a majiteľka franšízy Simplea Point Liptovský Mikuláš.

image
Simplea

Simplea vybudovala na slovenskom trhu 19 funkčných franšízových pobočiek, ktoré vedú úspešní podnikatelia. V tomto mesiaci otvorila Simplea svoju novú pobočku 12. apríla 2024 v Žiline. Do konca roka 2024 plánuje otvoriť ďalších 17 Simplea Pointov po celom Slovensku. Pre klientov v siedmych krajoch na Slovensku sa Simplea stala dlhodobým partnerom vo svete financií. Klientom pripravuje finančné plány na mieru, podľa ich aktuálnej životnej situácie a podľa ich životných cieľov - nezávisle im vyberá tie najvhodnejšie finančné produkty z celého trhu. „Našim cieľom je na Slovensku ďalej rásť a dlhodobo poskytovať kvalitné finančné služby, ktoré zaistia našim klientom zdravý finančný život, rast ich bohatstva a splnenie ich finančných cieľov a potrieb. Preto hľadáme ďalších spolupracovníkov na celom Slovensku, ktorí majú chuť otvoriť si vlastné podnikanie vo forme franšízy a poskytovať tento typ finančného poradenstva vo svojom meste či regióne,“ uzavrel Tibor Boťánek, CEO spoločnosti Simplea Financial Services.

menuLevel = 2, menuRoute = prakticke-hn/poradenstvo, menuAlias = poradenstvo, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
22. apríl 2024 13:06