StoryEditor

Elektrifikácia logistiky a nulová produkcia odpadu pri balení tovaru pre zdravú planétu budúcnosti. Spoznajte opatrenia spoločnosti Mars pre trvalú udržateľnosť

18.04.2024, 00:00

Ak ide o ochranu našej planéty, spoločnosť Mars, patriaca medzi špičky svetových výrobcov cukroviniek, čokolády, potravín a krmiva pre domácich miláčikov, nepozná žiadne kompromisy. Spoločnosť využíva vedecký prístup založený na údajoch, aby znížila svoj vplyv na životné prostredie. Súčasťou jej úsilia je aj záväzok dosiahnuť do roku 2050 nulové emisie skleníkových plynov (Net Zero), rozširovanie využívania obnoviteľnej energie a vývoj balenia produktov s cieľom podporovať cirkulárnu ekonomiku.

V roku 2017 zverejnila spoločnosť Mars svoj plán „Sustainable in a Generation Plan“, ktorým si stanovuje ambiciózne ciele založené na vedeckých faktoch a ktoré sú v oblasti trvalo udržateľného rozvoja v súlade s cieľmi OSN. Spoločnosť sa zameriava na štyri prepojené oblasti pre zmysluplný rast: zdravá planéta, spokojní ľudia, blahobyt vo výžive a transformácia obalov. Spoločnosť Mars sa prostredníctvom cielených a konzistentných opatrení snaží vytvárať lepší svet pre ľudí aj pre ich domácich miláčikov.

V snahe urýchliť opatrenia pre zdravú planétu spustila spoločnosť Mars Incorporated v roku 2023 svoj „zrýchlený, dostupný a dosiahnuteľný“ plán Net Zero Emissions Roadmap. Chce tak do roku 2030 v rámci celého hodnotového reťazca znížiť hodnotu skleníkových plynov na polovicu, pričom jej hlavným cieľom je dosiahnuť do roku 2050 nulové emisie skleníkových plynov. Akčný plán okrem iného zahŕňa využívanie elektrickej energie z obnoviteľných zdrojov a obnovenie vozového parku spoločnosti. Najnovším krokom spoločnosti Mars je snaha zaviesť do roku 2030 tristo elektrických a digitálne optimalizovaných nákladných vozidiel vo vozových parkoch po celej Európe v spolupráci s prepravnou technologickou spoločnosťou Einride. Odhaduje sa, že nové vozidlá ušetria 20 000 metrických ton CO2 za rok, čo ročne predstavuje 10 % zníženie emisií skleníkových plynov v rámci prepravy spoločnosti Mars v Európe.

image
Mars

Popri ostatných opatreniach spoločnosti Mars v oblasti ochrany klímy, do ktorej v nadchádzajúcom období investuje 1 miliardu dolárov, sa uprednostňuje vývoj cirkulárnych riešení na zabezpečenie nulovej produkcie odpadu pri balení. Spoločnosť sa preto zameriava na odstraňovanie nadbytočných obalových materiálov, aby sa predišlo kontaminácii recyklačného toku, tiež na redukciu používania nových plastov a na zmenu zloženia obalov, aby boli recyklovateľné či kompostovateľné a aby sa zaistilo, že budú zodpovedať recyklačnej infraštruktúre, ktorá už v súčasnosti existuje alebo bude pravdepodobne existovať v budúcnosti.

„Keďže kvalita patrí k našim piatim princípom, našou najvyššou prioritou je zaistiť, aby naše balenia zachovávali čerstvosť produktov a spĺňali štandardy najvyššej kvality a potravinovej bezpečnosti. Zároveň dodržiavame jasné záväzky týkajúce sa trvalej udržateľnosti, ktoré sa zameriavajú na redukciu obalov, recyklovateľnosť a používanie recyklovateľných materiálov. V rámci Európy svoje balenia zmenili napríklad značky krmív pre domácich miláčikov SHEBA®, PERFECT FIT™ Mini Pouches a WHISKAS®, aby zredukovali nepotrebné materiály a zlepšili recyklovateľnosť,povedala Daniela Hlaváčková, marketingová riaditeľka spoločnosti Mars Central Europe.

Svet, v ktorom chceme žiť v budúcnosti, závisí od toho, ako podnikáme v súčasnostiuvádza spoločnosť Mars vo svojom vyhlásení o cieľoch, ktoré usmerňujú všetky jej rozhodnutia vrátane krátkodobých a dlhodobých opatrení v oblasti trvalej udržateľnosti. Viac sa o nich môžete dozvedieť na webovej stránke spoločnosti: https://www.mars.com/sustainability-plan/healthy-planet/net-zero-2050

image
Mars
menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
18. apríl 2024 00:03