Dreamstime
StoryEditor

Slovenské firmy sa otvárajú novinkám, viaceré skúšajú zdieľanie áut

22.04.2024, 00:00

Viaceré firmy na Slovensku sú otvorené novinkám pri zabezpečovaní svojho vozového parku. Nevyhýbajú sa preto ani carsharingu, teda zdieľaniu áut v rámci firmy. Môžu tak ušetriť financie a optimalizovať svoju flotilu vozidiel.

Viaceré firmy na Slovensku sú otvorené novinkám pri zabezpečovaní svojho vozového parku. Nevyhýbajú sa preto ani carsharingu, teda zdieľaniu áut v rámci firmy. Môžu tak ušetriť financie a optimalizovať svoju flotilu vozidiel.

Spoločnostiam, ktoré sa odhodlajú k takémuto kroku môže byť výborným pomocníkom práve operatívny lízing áut. Vďaka nemu si môžu zabezpečiť vozidlá podľa svojho výberu, správu aj servis áut im zabezpečí poskytovateľ lízingu. Zamestnanci tak môžu autá medzi sebou len zdieľať a pomôže im mobilná aplikácia. „Predpokladáme, že počet firiem využívajúcich toto riešenie bude rásť,“ odhaduje Marian Burian, generálny riaditeľ Arval Slovakia – lídra trhu v operatívnom lízingu. Spoločnosť preto aktívne spracováva spätnú väzbu od klientov v tomto smere a službu „ladí“ tak, aby spĺňala aj tie najnáročnejšie požiadavky.

Carsharing je veľmi pohodlný a moderný spôsob využívania služobných áut a dokáže šetriť firmám náklady a reálne optimalizovať vozový park,“ dodáva marketingová riaditeľka Arval Slovakia Miriam Kraus. Zároveň je pre vodičov atraktívne manažovať si auto cez mobilnú aplikáciu. Vedia si vozidlo jednoducho objednať a odomknúť mobilným zariadením. Firmy si tiež dokážu o aute viesť presnú evidenciu. Teda údaje o tom, kto a kedy ho využil a kde sa práve nachádza.

Výhody operatívneho lízingu

Pri prenájme vozidiel cez operatívny lízing s kompletným servisom v Arval Slovakia má záujemca k dispozícii nové auto, či viacero vozidiel. O celý servis a údržbu auta, tiež poistenie a riešenie nepredvídateľných situácií pri nehodách sa postará poskytovateľ lízingu. Všetky tieto náklady, ktoré sa len ťažko vopred odhadujú, sú zahrnuté v pevných mesačných platbách. Takýmto krokom sa zároveň stane firemný rozpočet na vozový park predvídateľný a stabilný. Výšku mesačných platieb za lízing si vie firma tiež sama nastaviť podľa svojich potrieb a požiadaviek. So spoločnosťou Arval Slovakia pritom získa podnik aj podporu zákazníckeho servisu, ktorý je k dispozícii 24 hodín 7 dní v týždni.

Žiadne vstupné náklady

Výhodou operatívneho lízingu je aj to, že si na začiatok nevyžaduje žiadne vstupné investície. Pri kúpe auta vynakladajú firmy alebo živnostníci priame financie na nákup auta. O časť peňazí majitelia firiem prichádzajú aj pri úvere alebo finančnom lízingu, kde musia zložiť akontáciu. Nemožno zabúdať na to, že ceny áut neustále rastú, malé vozidlo sa už pod 14-tisíc eur nedá kúpiť. A aj jazdené vozidlá si udržiavajú vyššiu hodnotu. Pri kúpe auta treba tiež myslieť na jeho poistenie alebo diaľničné známky. Pri podnikateľoch je to aj daň z motorových vozidiel, a niekedy tiež náklady na zamestnancov, ktorí sa o vozidlá starajú. Toto všetko pri operatívnom lízingu odpadáva.

Prenájom môže byť na kratšie aj dlhšie obdobie

Dĺžku prenájmu vozidiel si môže firma vybrať. Strednodobý prenájom je navrhnutý pre dočasných zamestnancov, sezónne vrcholy či krátke projekty. Môže trvať od jedného do 24 mesiacov. Ak potrebuje spoločnosť vozidlo na dlhšie, môže si zvoliť dlhodobý prenájom, ktorý môže trvať od dvoch do piatich rokov.

„Ak sa firma na začiatku nevie rozhodnúť aké autá, na ako dlho a s akými službami si vybrať, naši odborníci jej v tom poradia,“ vysvetlil tiež Marian Burian. Na začiatku zmluvného vzťahu sa totiž Arval Slovakia podľa jeho slov vždy snaží pochopiť konkrétne potreby daného klienta. „Aby sa správa vozového parku zmenila z bremena na cenný strategický majetok,“ zdôraznil generálny riaditeľ.

Služby sa pravidelne vyhodnocujú

Každý rok alebo aj dvakrát ročne pritom odborníci kompletne preskúmajú prevádzku vozového parku danej spoločnosti a znovu vyhodnotia jej potreby. Analýza preskúma všetko, čo sa týka geografie, miest určenia a obchodnej stratégie, ale aj služieb poskytovaných spoločnosťou Arval Slovakia.

Všetko sa dá vybaviť online

Či už firma preferuje osobný kontakt, alebo radšej uprednostňuje vybavovanie vecí online, pri operatívnom lízingu si môže vybrať to, čo jej viac vyhovuje. Podľa Arval Slovakia majú pritom klienti čoraz väčší záujem o digitalizáciu služieb, chcú viacero úkonov riešiť online.

A to buď prostredníctvom dedikovaných aplikácii, mobilnej aplikácie, prostredníctvom on-line service booking, alebo aj e-mailom. Spoločnosť zároveň ponúka zákazníkom množstvo nástrojov na správu svojho vozového parku. Záujemcovia majú tiež možnosť osloviť kontaktné centrum Arval Driverdesk. Samozrejme, v prípade potreby má spoločnosť k dispozícii aj account manažéra alebo driver desk špecialistu, s ktorým môžu záujemcovia komunikovať osobne.

Ako získať operatívny lízing?

Pokiaľ zvažujete namiesto kúpy auta jeho prenájom, cesta je jednoduchá. Stačí, keď zavoláte na číslo: +421 (0)2 57 108 000 alebo napíšete na e-mail:Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. a odborníci zo spoločnosti Arval Slovakia vás budú kontaktovať. Po tom, čo im poviete o vašich potrebách i možnostiach, vám vypracujú tú najvýhodnejšiu ponuku.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
22. apríl 2024 00:02