StoryEditor

Nové byty v Devínskej Novej Vsi vyrastú na mieste, ktoré prepája prírodu s mestom

26.04.2024, 00:00

V týchto dňoch spustili do predaja časť bytov v najžiadanejšej časti projektu Stockerka Prémium, ktorý ponúka limitovaný počet bytov v bezprostrednom susedstve lesa. Lokalita, v ktorej tento projekt vzniká, je naozaj mimoriadna. Má nielen jedinečnú prírodnú kulisu, ale zároveň je tam na dosah všetko, čo poskytuje život v meste. Aktuálne si môžete k bytu bezplatne prenajať parkovacie miesto v podzemnej garáži.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Proxenta.

Projekt Stockerka vyrastá priamo pod svahmi Devínskej Kobyly, v blízkosti prírodnej rezervácie Štokeravská vápenka, ktorá je jedným z najcennejších chránených území v Bratislave. Divoké lesy, skalné útvary, vzácne druhy flóry aj unikátne náleziská prastarých pamiatok. To sú len niektoré z výnimočných divov, ktoré budú môcť denne objavovať obyvatelia projektu. Pri potulkách tamojšou prírodou sa pritom nemusia spoliehať iba na vlastné nohy. Lesy Malých Karpát sú totiž pretkané množstvom cyklistických trás a ďalšie desiatky kilometrov upravených cyklochodníkov sú tesne za hranicami, v susednom Rakúsku a vďaka cyklomostu Slobody, ktorý je od bytov v Stockerke vzdialený do desiatich minút jazdy na bicykli, sú rovnako ľahko dostupné.

Prírodná rezervácia ale aj hlavné mesto

Stockerka vyrastá v zastavanom území a kým z jednej strany susedí s lesom, z druhej strany budú mať rezidenti hneď po ruke obchodné centrum so supermarketom, zastávku mestskej hromadnej dopravy a dokonca aj plaváreň. Školy, škôlky a ďalšia potrebná vybavenosť sa nachádza v pešej dostupnosti od projektu. Na dosah je aj najmodernejšia nemocnica na Slovensku či nákupné centrum s multiplexom. Za prácou či ďalšími vymoženosťami Bratislavy sa rezidenti pohodlne dopravia autom, diaľničný obchvat je od Stockerky vzdialený len päť minút jazdy autom.  

image
Proxenta

Park, prekážková dráha či komunitná klubovňa

Aj bezprostredné okolie projektu ponúka množstvo podnetov na aktivity. V parku, ktorý vznikne v okolí bytoviek, sa dá zašportovať si na multifunkčnom aj workoutovom ihrisku, pre deti bude lákadlom zdolávanie prekážkovej dráhy alebo pyramídy na lezenie. Budúci obyvatelia budú môcť relaxovať na komunitnej terase alebo v piknikovej zóne s grilom, v prípade nepriaznivého počasia im príde vhod aj komunitná klubovňa. Úplný pokoj a ticho zabezpečí oddychová zóna so sedením, ktorú architekti umiestnili v odľahlom kúte parku, v tesnom dotyku s okolitým lesom.

image
Proxenta

Aktuálny je aj bezplatný prenájom parkovacích miest

Projekt ponúka široký výber dvoj až štvorizbových bytov pre rodinné bývanie. K bytom na prízemí patria zelené predzáhradky, tie na najvyšších poschodiach sa pýšia veľkorysými terasami a ostatné zase majú praktické balkóny. Ako jeden z mála projektov, ponúkajú záujemcom o väčšie byty aj možnosť spájania dvoch susediacich bytov do jedného, čím vznikne až päťizbový byt. Keďže je už projekt vo výstavbe, investor avizuje, že prípadné dispozičné zmeny budú možné len do určitého času. Byty sa predávajú v štandarde, ktorý okrem podláh či sanity zahŕňa aj predprípravu na montáž elektrických žalúzií či klimatizácie. Byty na najvyšších poschodiach sú navyše vybavené rekuperáciou aj systémami pre inteligentné ovládanie domácnosti Smarthome. Samozrejmosťou je parkovacie miesto v podzemnej garáži, ktoré sa dá nielen kúpiť, ale v rámci aktuálne prebiehajúcej kampane aj bezplatne prenajať. Súčasťou prezentácie projektu je aj virtuálna realita, ktorú developer sprístupnil na stránke projektu, a tak sa dá sa v bytoch poprechádzať už dnes. Kompletnú ponuku bytov v Stockerke nájdete na www.stockerka.sk

image
Proxenta
menuLevel = 1, menuRoute = hn-nativ, menuAlias = hn-nativ, menuRouteLevel0 = hn-nativ, homepage = false
26. apríl 2024 00:03