StoryEditor

Varíme zadarmo, zúfajú reštauratéri. Rozvoz nás stojí veľa

19.10.2020, 00:00
Rozvozové firmy si od reštaurácií so započítaním dopravy účtujú okolo 30 až 40 percent, ale niekedy aj viac.

Českí reštauratéri aj Zväz obchodu a cestovného ruchu kritizujú provízie rozvozových firiem. Vyzvali ich, aby prejavili solidaritu a aspoň dočasne znížili svoje poplatky, ktoré dosahujú až 42 percent. Majiteľom reštaurácií zostali v ruke len dve karty – výdajné okienka a rozvoz. Ľudia až tak často nechodia a rozvoz je podobne ziskový ako obedové menu. Málo alebo vôbec.

Prosby profesionálov
Niekoľko odbo...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-05-24 20:03:40 - Feat.: - Title: Pandémia covidu skrátila podľa WHO priemernú dĺžku života o takmer dva roky 02 - Modified: 2024-05-23 09:00:00 - Feat.: - Title: Chceme ponúknuť medzinárodným aj domácim návštevníkom hotelov transparentnosť a kvalitu, tvrdí pre HN odborník 03 - Modified: 2024-05-22 07:29:24 - Feat.: - Title: V Mexiku udelili michelinskú hviezdu malému stánku s tacos. Zaradil sa tak medzi tie najlepšie gastro prevádzky na svete 04 - Modified: 2024-05-20 11:20:07 - Feat.: - Title: Polícia pokračuje vo zvýšených opatreniach, posilnila hliadky 05 - Modified: 2024-05-11 05:53:01 - Feat.: - Title: Dohodu o riešení pandémií sa nepodarilo dosiahnuť. Rozhovory pokračujú, tvrdí WHO
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. máj 2024 14:16