StoryEditor

Kamasovej prvý titul medzi profesionálkami je z Göteborgu

08.10.2007, 10:19
Autor:
SITASITA

Prvý triumf na turnaji v kariére zaznamenala jediná slovenská profesionálna golfová hráčka Zuzana Kamasová. Premiérový titul získala na poslednom turnaji Telia Tour, severskej série profesionálnych golfistiek, ktorý sa uskutočnil na majstrovskom ihrisku Hills GC (par 71) južne od švédskeho Göteborgu. Na podujatí ohodnotenom dotáciou 300 000 švédskych korún sa zúčastnilo 39 najlepších hráčok podľa tohtoročného rebríčka Telia Tour. Kamasová skončila celkovo na 6. mieste v rebríčku Telia Tour a postúpila do finále kvalifikácie Ladies European Tour do Talianska, ktoré sa uskutoční koncom októbra.
V Göteborgu sa bojovalo aj o dve miestenky na Ladies European Tour 2008, čo je po americkej druhá najprestížnejšia séria žien na svete, ako aj o postup do finále kvalifikácie na Ladies European Tour pre top 10 hráčok rebríčka.
Turnaj sa hral na tri kolá a o víťazke sa nakoniec muselo rozhodovať až v play off medzi troma hráčkami po zhodnom výsledku 5 rán nad par. Do play off nastupovali domáce hráčky Emma Zackrissonová a Eva Bjarvällová spolu so Slovenkou Zuzanou Kamasovou. Po dramatickom závere sa napriek mohutnej diváckej podpore pre domáce hráčky z víťazstva radovala Slovenka, ktorá ako jediná zahrala birdie (1 pod par) na prvej rozhodujúcej jamke play off. Ďalšie dve dámy, Nórka Marianne Skarpnodová a Švajčiarka Florence Luescherová si odniesli plnú kartu na budúcoročnú Ladies European Tour 2008.

Výsledky:
1. Zuzana Kamasová (SR) 218/+5 (77-69-72 úderov), 2. Emma Zackrissonová 218/+5, 3. Eva Bjarvällová (obe Švéd.) 218/+5 - o prvenstve Kamasovej rozhodla prvá jamka v play off, 4. Caroline Hedwallová (Švéd.), Katy Jarochowiczová (Austr.) a Marianne Skarpnodová (Nór.) - všetky 219/+6.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 06:16