StoryEditor

Bratislava chce trhovisko podľa Viedne

26.02.2007, 16:58
Autor:
TASRTASR
Samospráva bratislavského Starého Mesta plánuje zmeny na svojich trhoviskách a hľadá priestor, kde by bolo vhodné umiestniť trhovisko podobné viedenskému Naschmarku.

Samospráva bratislavského Starého Mesta plánuje zmeny na svojich trhoviskách a hľadá priestor, kde by bolo vhodné umiestniť trhovisko podobné viedenskému Naschmarku.
Okrem toho, že sa tam dá kúpiť zelenina, ryby a iné potraviny, Viedenčania ho využívajú na stretnutie s priateľmi, napríklad pri nedeľných raňajkách. Podľa staromestského starostu Andreja Petreka nebude ľahké také miesto nájsť, pretože ľudia nechcú mať trhovisko pod oknami bytov.
Problémom trhovísk aj príležitostných - v centre Bratislavy sa budú staromestskí poslanci venovať na najbližšom zastupiteľstve. Mali by definitívne rozhodnúť, či a koľko financií sa bude investovať na Poľnej ulici, kde vznikla náhrada za ešte stále legálne trhovisko na ulici Malý trh. Neistú budúcnosť malo aj trhovisko na Žilinskej, kde majiteľ pozemku mal investičné zámery. Ako dnes pre TASR potvrdila hovorkyňa Miestneho úradu Staré Mesto Alena Kopřivová, podľa posledných informácií nie je trhovisko na Žilinskej ulici ohrozené. Na jeho zachovaní má záujem aj vlastník pozemku, na ktorom sú predajné stánky. "Neodradil ho ani fakt, že z pôvodných 1150 stolov ostalo už iba 90," dodala Kopřivová. Počet prvovýrobcov sa tam znížil vzhľadom vysoké výrobné náklady spojené s pestovaním ovocia a zeleniny, tiež nízke ceny tovaru ponúkaného v konkurenčných obchodných reťazcoch.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 22:35