StoryEditor

Vláda bude schvaľovať rozpočet Environmentálneho fondu

21.03.2007, 18:22
Autor:
TASRTASR

Vláda bude schvaľovať rozpočet Environmentálneho fondu, ktorý jej navrhne minister životného prostredia. Doteraz celoročné hospodárenie fondu navrhoval iba rezortný šéf.
Vyplýva to z novely zákona o Environmentálnom fonde, ktorý dnes poslanci postúpili do druhého čítania. Mení sa aj to, že za hospodárenie s prostriedkami fondu bude zodpovedný jeho riaditeľ a nie minister, ako je to teraz. Návrh zákona tiež vypúšťa utajovanie údajov z informačného systému.
Navrhuje sa tiež doplniť zdroje fondu o úhradu za nerasty vydobyté z výhradného ložiska, na ktoré bol dobývací priestor určený, a úhrada za uskladňovanie plynov alebo kvapalín v prírodných horninových štruktúrach a v podzemných priestoroch.
Mení sa tiež termín na zverejnenie špecifických činností, na ktoré bude možné predložiť žiadosť o poskytnutie podpory pre budúci rok vždy do 30. júna kalendárneho roka. Rovnako sa mení aj termín pri predkladaní žiadostí o podporu formou úveru, teda žiadatelia ich budú môcť predkladať počas kalendárneho roka.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 12:31