StoryEditor

Kofole stúpol obrat o viac ako štvrtinu

24.10.2007, 00:00

Výrobca nealko nápojov Kofola Rajecká Lesná od januára do konca septembra zaznamenala obrat 1,25 miliardy korún. Oproti rovnakému obdobiu minulého roka to bolo o 27,1 percenta viac.
Celkové tržby českej skupiny vyrábajúcej na Slovensku sa v krajinách strednej Európy za prvé tri štvrťroky tohto roku medziročne zvýšili na 3,46 miliardy českých korún. "Výsledky za prvé tri kvartály potvrdzujú, že sa našej spoločnosti darí udržiavať si kontinuálny rast, pretože v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roku nárast predstavuje 15,7 percenta," komentovala výsledky spoločnosti finančná riaditeľka Kofola Holdingu Simona Nováková.
Spoločnosť očakáva, že do konca roka jej tržby presiahnu štyri miliardy českých korún. "Pred nami sú ešte Vianoce a domnievame sa, že aj tie prinesú pozitívne výsledky," dodala Nováková. Kofola uvažuje o rozšírení sortimentu značky aj o nápoje z pasírovaného ovocia. Tento krok môže firme pomôcť k rýchlejšiemu spojeniu s poľskou nápojovou trojkou Hoop, ktoré je plánované na budúci rok. Ročné tržby zlúčenej skupiny Kofola-Hoop presiahnu desať miliárd korún. Väčšinovým vlastníkom spoločnosti budú akcionári Kofola Holding.
Kofola dnes pôsobí na trhoch v Česku, Poľsku, Maďarsku a na Slovensku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 13:24