StoryEditor

Slovak Tourist Day v Helsinkách má zvýšiť povedomie Fínov o krajine pod Tatrami

17.04.2007, 18:57
Autor:
TASRTASR

Turistické atrakcie Vysokých Tatier a Spiša predstaví v stredu na podujatí Slovak Tourist Day Veľvyslanectvo SR v Helsinkách. Spolu so 7 slovenskými subjektmi z oblasti cestovného ruchu sa pokúsia zvýšiť povedomie občanov Fínska o krajine pod Tatrami.
Na propagačnom podujatí budú zástupcovia Vysokých Tatier, Kežmarku, Acquacity Poprad, Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry, Tatranských lanových dráh a Grand Hotelov Praha a mesta Starý Smokovec. Ich partnermi na stretnutí budú predstavitelia cestovných kancelárií a touroperátori Fínska. Rokovania sa budú týkať ponuky na tohtoročnú dovolenku počas letnej a zimnej turistickej sezóny v špičkových turistických lokalitách SR.
Zástupcovia miest Vysoké Tatry a Kežmarok predstavia svoje najznámejšie produkty cestovného ruchu a tiež atrakcie s cieľom získania záujmu fínskych účastníkov tohto podujatia o špičkové regióny Slovenska.
V rámci multimediálnej prezentácie sa objavia aj informácie o ubytovacích možnostiach a špecialitách slovenskej kuchyne. Nebudú chýbať ani najnovšie mediálne produkty propagácie destinácie Slovensko.
Podľa predbežných údajov fínskej štatistiky v roku 2006 pricestovalo do Fínska 2 952 Slovákov (9 241 prenocovaní). V opačnom smere Slovensko zaznamenalo asi 3 000 dovolenkových a 3 000 pracovných pobytov. Výrazne medziročne klesli dovolenkové pobyty, ktorých v roku 2005 podľa odhadov bolo 9 000.
Snahou Veľvyslanectva SR v Helsinkách je zmeniť klesajúci záujem Fínov o Slovensko a aktívne prispieť k väčšej informovanosti odbornej aj laickej fínskej verejnosti o jeho atraktívnych turistických možnostiach. K tomu má prispieť aj prezentovanie konkrétnych možností nadviazania priamych kontaktov medzi CK a touroperátormi oboch krajín.
Informáciu TASR poskytol Andrej Šulka z odboru pre vzťahy s verejnosťou a komunikácie Ministerstva hospodárstva SR.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 19:50