StoryEditor

Pohľadávky zdravotníckych zariadení voči SP takmer miliarda korún

28.05.2007, 16:57
Autor:
TASRTASR

K 31. marcu 2007 dosiahol celkový objem pohľadávok Sociálnej poisťovne (SP) voči zdravotníckym zariadeniam sumu 999,952 milióna Sk. Pohľadávky voči štátnym zdravotníckym zariadeniam dosiahli k 31. marcu 547,857 milióna Sk, čo je 54,8 % z celkového objemu pohľadávok voči sledovaným zdravotníckym zariadeniam. Voči transformovaným zdravotníckym zariadeniam eviduje SP ku koncu marca pohľadávky vo výške 452,095 milióna Sk. V porovnaní s predchádzajúcim mesiacom sa pohľadávky na poistnom voči týmto zdravotníckym zariadeniam znížili o 13,213 milióna Sk.
Problematike pohľadávok SP voči štátnym a transformovaným zdravotníckym zariadeniam sa na dnešnom zasadnutí venovala dozorná rada SP. Posudzovala aj návrh strategických zámerov činnosti SP. Podľa generálneho riaditeľa SP Ivana Bernátka opodstatnenosť definovania stratégie SP vyplýva z potreby zabezpečovať zákonom definovaný výkon sociálneho poistenia racionálne, efektívne a s prihliadnutím na oprávnené nároky a očakávania klientov, ale aj zamestnancov SP. Okrem toho, že určuje smerovanie inštitúcie, má súčasne slúžiť ako nástroj riadenia, spájajúci kľúčové oblasti jej ďalšieho rozvoja s víziou a poslaním inštitúcie. Návrh stratégie bol v takejto ucelenej a komplexnej forme pripravený po prvý raz za existencie inštitúcie.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 02:46