TASR/Branislav Caban
StoryEditor

Mičev: Ľudia Kotlebu vnímajú ako bojovníka proti korupcii. Ukazuje to široký dosah jeho politického marketingu

14.07.2017, 15:22
Autor:
TASRTASR
Mičev spúšťa v lete kampaň, ktorej cieľom bude demaskovať Kotlebu.

Pôsobenie Mariana Kotlebu (ĽSNS) nie je ničím iným ako reklamou na zhnité ovocie. Tvrdí to jeden z kandidátov na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), Stanislav Mičev. Medzi silnými vyhláseniami a realitou je totiž podľa neho priepastný rozdiel.

„Počas uplynulých mesiacov som strávil veľa času na stretnutiach s obyvateľmi kraja,“ uviedol pre TASR Mičev. „Keď diskutujeme o tom, ako vnímajú pôsobenie Mariana Kotlebu vo funkcii župana, jasne vidieť, aký široký dosah má jeho demagógia a politický marketing.“

„Budeme poukazovať na zločiny fašizmu"

Ľudia podľa Mičeva vnímajú Kotlebu ako bojovníka proti korupcii, avšak realitou je prihrávanie zákaziek kamarátom, netransparentné verejné obstarávania a zamestnávanie rodinných príslušníkov.

Podľa Mičeva aj to, že Kotleba sa tvári ako demokrat, je len obyčajná mediálna hra. „Je čas demaskovať Mariana Kotlebu, ktorý je úplne jasným prívržencom fašistického slovenského štátu, čo je s demokraciou absolútne nezlučiteľné.”

Mičev, ktorý je v súčasnosti riaditeľom Múzea SNP, spúšťa v lete kampaň, ktorej cieľom bude demaskovať Kotlebu a poukázať na fakt, že Úrad BBSK v skutočnosti slúži ako stranícka centrála Ľudovej strany Naše Slovensko.

„Budeme tiež poukazovať na zločiny fašizmu počas druhej svetovej vojny na území celého Banskobystrického kraja. Je nemysliteľné vo vyspelej spoločnosti viesť politický diskurz s touto témou v 21. storočí,” vysvetlil ďalej Mičev. Jeho rozhodnutie a profesionálny postoj k skutočným hodnotám verejným vyhlásením podporilo aj 17 000 členov Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov.

Kotleba ešte kandidatúru neoznámil

„Napriek silným rečiam súčasného predsedu BBSK o zastavení parazitov a nasadení krompáčov pri riešení nezamestnanosti a ďalších sľubov, je výsledkom jeho pôsobenia totálna izolácia, do ktorej náš kraj dostal s nálepkou čierna, fašistická diera. Toto treba v novembrových voľbách zmeniť,” konštatoval Mičev.

"Názor pána Mičeva, bývalého príslušníka ŠTB a KSČ, nás vôbec nezaujíma. Reprezentuje presne tú starú boľševickú gardu, od ktorej sa snažíme slovenskú politiku konečne očistiť. Dôkazom jeho nekompetentnosti je už len to, že ako riaditeľ dostal Múzeum SNP do takého zúfalého finančného stavu, že v rokoch 2014–2015 ho bolo potrebné opakovane dofinancovávať zo štátneho rozpočtu sumou takmer dva milióny eur. Situácia bola tak vážna, že sme to z mojej iniciatívy preberali dokonca aj na pôde Národnej rady SR. Z tohto dôvodu jeho obvinenia a urážky jednoducho nemôžeme brať vážne," uviedol pre TASR podpredseda ĽSNS Milan Uhrík, v reakcii na Mičevove slová.

Do týchto dní v BBSK oficiálne oznámili svoju kandidatúru na post predsedu kraja banskobystrický podnikateľ Ján Lunter, politológ, poslanec Národnej rady (NR) SR za stranu Sloboda a Solidarita a poslanec Mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici Martin Klus, prednosta Mestského úradu v Brezne, vyštudovaný právnik Martin Juhaniak, predseda Strany moderného Slovenska Milan Urbáni, konateľ súkromnej firmy, banskobystrický mestský poslanec Igor Kašper, exprimátor Banskej Bystrice Ivan Saktor a Stanislav Mičev.

Jediný, kto ešte oficiálne neoznámil svoju kandidatúru, je súčasný predseda samosprávneho kraja a poslanec NR SR za ĽSNS Marian Kotleba. Ako ale nedávno pre TASR uviedol, o kandidatúre priebežne rozmýšľa. 

Pozrite si aj časť z tlačovky Mičeva zo začiatku apríla, na ktorej oznámil svoju kandidatúru:

01 - Modified: 2023-09-05 12:53:00 - Feat.: - Title: Historik Mičev: Z Blahovho príhovoru vyvrátim každú vetu. Liberálny fašizmus, ktorý spomína Smer, je výmysel 02 - Modified: 2022-05-02 15:04:15 - Feat.: - Title: Kotlebu jednohlasne opäť zvolili za šéfa ĽSNS. Strana označila stratu jeho mandátu za protiústavnú 03 - Modified: 2022-04-26 14:58:59 - Feat.: - Title: Kotleba sa iba tvári, že nechápe Ústavu 04 - Modified: 2022-04-26 12:16:27 - Feat.: - Title: Kotleba sa márne snažil dostať do parlamentu, na vrátnici ho otočili 05 - Modified: 2022-04-26 15:05:28 - Feat.: - Title: Kotlebovi nepomohlo ani dobýjanie sa do parlamentu. Definitívne skončil aj klub ĽSNS
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 11:49