europasc.sk
StoryEditor

NAKA zasahovala v sídle banskobystrického developera. Má ísť o miliónové podvody

15.06.2017, 17:00
Autor:
dlmdlmchocho
Príslušníci NAKA zasahovali v sídle spoločností Petra Valacha.

V Banskej Bystrici zasahuje NAKA. Konkrétne vo firme miestneho podnikateľa, ktorý bol aktívny pri výstavbe dvojice obchodných domov v Banskej Bystrici a vo Zvolene. Informuje o tom portál Aktuality.sk. Banskobystrický developer Peter Valach potvrdil zásah príslušníkov NAKA v sídle svojich spoločností.

Zásah by mal podľa portálu súvisieť s podozreniami z miliónových podvodov pri bankových úveroch. Tie mali byť čerpané z viacerých bánk na Slovensku.

Zásah jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry V Banskej Bystrici "v súvislosti s podozrením z páchania závažnej ekonomickej trestnej činnosti" pre HN potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

Viac informácii polícia zatiaľ neposkytuje. "Vzhľadom na prebiehajúce úkony sa k veci nebudeme bližšie vyjadrovať," píše v stanovisku Wäldl.

"Príslušníci NAKA si plnili svoje povinnosti a zabezpečovali doklady spoločnosti M - Real Invest Plus, na ktorej majetok aktuálne prebieha konkurz. Doklady boli príslušníkom NAKA dobrovoľne odovzdané," vyhlásil v diskusii pod článkom HNonline.sk banskobystrický developer Peter Valach s tým, že NAKA zasahovala v sídle jeho spoločností.

Ďalej Valach tvrdí, že táto "situácia ... úzko súvisí s konkurzom vyhláseným na majetok spoločnosti VAV invest s.r.o. Mám podozrenie, že ide o cielenú diskreditáciu zo strany osôb, o ktorých som rovnako nadobudol podozrenie, že ide o konkurznú mafiu."

Skupina VAV invest, s.r.o., Banská Bystrica, ktorej majiteľom a generálnym manažérom je Peter Valach, je známa svojimi aktivitami v Banskej Bystrici a na strednom Slovensku od roku 1998. Najvýznamnejšími projektmi tejto skupiny bola výstavba nákupno-zábavných centier EUROPA SHOPPING CENTER v Banskej Bystrici a vo Zvolene.

01 - Modified: 2024-04-17 14:28:48 - Feat.: - Title: Polícia upozorňuje na nárast podvodov na internete 02 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 03 - Modified: 2024-04-15 16:11:47 - Feat.: - Title: Na území Žilinského kraja zistili 22 vodičov pod vplyvom alkoholu 04 - Modified: 2024-04-15 12:51:07 - Feat.: - Title: VIDEO Opitý Slovák sa preháňal po Brne na bicykli. Rovnováhu mu pomáhali udržať dva krígle v rukách, s policajtmi žartoval 05 - Modified: 2024-04-13 16:47:49 - Feat.: - Title: Kazašská polícia zadržala Rusa obvineného z verbovania Tadžikov do ozbrojených konfliktov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 22:30