StoryEditor

Fico sa ostro pustil do Sulíka: Hazarduje s osudom krajiny

07.06.2017, 13:30
Autor:
hašhaš
Podľa premiéra berú diváci nemeckej televízie vystúpenia Richarda Sulíka iba ako kabaret.

Richard Sulík nerozumie realite a hazarduje s osudom krajiny. Na tlačovej besede po rokovaní vlády to vyhlásil premiér Robert Fico. Reagoval tak na kritiku zo strany lídra SaS o tom, že Slovensko prestalo za vlády Roberta Fica dobiehať Česko.

"Vyjadrenia pána Sulíka by som prešiel mávnutím rukou a povedal, že bol zhúlený," začal tlačovú konferenciu Fico. Keďže to je ale podľa neho vážna téma, musel sa vyjadriť.

"Včera sme sa dozvedeli od lídra opozičnej strany, že Slovensko by sa v žiadnom prípade nemalo dostať do A kategórie a dodal že snaha byť v jadre môže byť pre Slovensko nebezpečná," rekapituloval Sulíkove slová.

Potom prešiel premiér do útoku. "Jeho výroky jasne ukazujú, že je to politik, ktorý je schopný zvaliť vlastnú vládu a aj to urobil."

Fico sa venoval ja vystupovaniu Richarda Sulíka v nemeckej televízii. "Je chyba, ak si niekto myslí, že je múdrejší, ako všetci lídri v Európe," povedal premiér s tým, že vystúpenia lídra SaS v zahraničných médiách sú pri tejto téme pre divákov skôr kabaretom.

"Ja a moja generácia politikov máme v tejto otázke úplne jasno. Európa má teraz viac rýchlosti a to je fakt, na ktorý s ktorým musíme pracovať a pripraviť sa naň," vysvetlil svoj postoj. "Buď budeme v jadre a budeme spolupracovať s krajinami, alebo budeme odstavení na druhej koľaji."

Premiér vidí prístup opozičných strán ako hazard s osudom krajiny.

"Dnes opozičné strany typu pána Sulíka tvrdia, že je lepšie byť v kategórii B. Chcem vyzvať opozíciu, aby sa vrátila ku konsenzu v zahranično politickej komunikácii," ukončil premiér.

"Tí, čo spochybňujú potrebu Slovenska patriť k integračnému jadru, neponúkajú ani náznak žiadnej zmysluplnej a reálnej alternatívy pre ekonomický progres a bezpečnostné garancie. Naopak, otvárajú priestor pre populistické experimenty a extrémizmus," zdôraznila Cséfalvayová.

Z takýchto postojov sa podľa poslankyne tešia najmä tí, ktorým prekáža silná a spolupracujúca Európa. "Už teraz sme svedkami politických a finančných pohybov, ktorých zámerom je destabilizácia Európy a prekreslenie sfér vplyvu. Je smutné, že aj na Slovensku si našli obetavých a krátkozrakých agentov, okrem iných aj tých, ktorí v roku 2012 predpovedali rozpad eura v priebehu niekoľkých rokov," kritizovala.

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 16:07