StoryEditor

Nad Matovičom treba raz a navždy zatiahnuť oponu. Jeho bývalý zamestnanec ho vyzval na detektor

29.05.2017, 10:41
Autor:
TASRTASRlmlm

Bývalý zamestnanec Matovičovej firmy Pavel Vandák dnes vyzval šéfa obyčajných, aby išiel na detektor lži.

Podľa Vandáka Matovič klame ohľadne predaju firmy, viackrát ho nazval podvodníkom.

Vandák na brífing pred parlament priniesol papier s výsledkami z detektoru lži, ktorý absolvoval v Bratislave.

Vyzývam Matoviča nech ide na detektor lži a nech prekoná sám seba. Nad Matovičom treba raz a navždy zatiahnuť oponu," vyhlásil Vandák.

Ten šéfovi obyčajných vyčítal, že každého obviňuje z podvodov a každého nazýva zlodejom.

"Matovič nemá žiadne morálne právo rozprávať o takýchto veciach, keďže on sám je daňový podvodník," doplnil Vandák. 

Vandák tvrdí, že predaj firmy Igor Matovič - regionPress v roku 2008, ktorý sa uskutočnil tesne pred daňovou kontrolou, bol zo strany Matoviča zmanipulovaný.

​Bývalý pracovník vydavateľstva a neskôr živnostník pracujúci preň vysvetlil, že na žiadosť šéfa opakovane podpisoval dokumenty bez toho, aby vedel, o čo ide. Tvrdí, že si neuvedomoval, že sa stal vlastníkom firmy svojho šéfa a nikdy za takúto kúpu nič nezaplatil. Dnes vraj nevie, čo sa s touto firmou stalo a či ju stále vlastní.

Z 18 otázok odpovedal počas testu Vandák na šesť otázok tak, že odpoveď možno jednoznačne označiť za pravdepodobne pravdivú. Na sedem otázok odpovedal tak, že odpoveď možno označiť za pravdepodobne pravdivú. Zvyšné otázky boli kontrolné.

Odpovede na relevantné previerkové otázky boli pravdepodobne pravdivé,“ uviedol vo vyhodnotení odborník, podľa ktorého bol Vandák "pravdepodobne rozhodnutý hovoriť pravdu, čo aj výsledky testovania potvrdili".

V reakcii na Vandákove obvinenia OĽaNO-NOVA v stanovisku uviedlo, že útok na Igora Matoviča sa dal očakávať.

Útok na Igora Matoviča sa dal očakávať, pretože poukázal na realitné kšefty Roberta Kaliňáka na ministerstve vnútra. Opäť zneužívajú zdiskreditovanú osobu Pavla Vandáka, ktorý sa verejne na tlačovej besede priznal, že klamal na daňovom úrade a bol súdne trestaný. To, že útoky na naše hnutie naberajú na intenzite je najlepším dôkazom, že pri odhaľovaní politických kšeftov ideme správnym smerom. Takéto zúfalosti zo strany vládnej koalície nás zastrašiť nemôžu, naopak, o to viac budeme poukazovať na všetkých politikov, ktorí zneužívajú svoju moc na rozkrádanie spoločných peňazí ľudí na Slovensku."

Výsledky Pavla Vandáka z detektoru Výsledky Pavla Vandáka z detektoru HNtelevízia

01 - Modified: 2024-04-22 12:33:00 - Feat.: - Title: Bývalý český poslanec Feri pozná trest za znásilnenie. Vo väzení si odsedí roky 02 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 03 - Modified: 2024-02-26 23:16:53 - Feat.: - Title: Prezidentský palác chceli obsadiť mimozemské sily aj „eštebák“. O post sa uchádzali mnohé výstredné mená 04 - Modified: 2024-02-07 09:10:21 - Feat.: - Title: Hellebrandt z PS sa vzdal poslaneckého mandátu, nahradí ho Dubovický 05 - Modified: 2023-12-15 09:21:49 - Feat.: - Title: 500 eur za voľby: Ľudia si požičali od úžerníkov. Únia Rómov podáva trestné oznámenie a vyzýva Matoviča
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 15:09