Ešteže mali rozum a neuverili Kaliňákovým rečičkám o vysokom morálnom kredite Pinokia.TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Polícia kontaktovala Matoviča. Šéf obyčajných odmietol podať trestné oznámenie aj ochranu

09.05.2017, 17:24
Autor:
TASRTASR
Matovič oznámil, že nebude viac chodiť na zasadania parlamentu.

Poslanec Národnej rady (NR) SR Igor Matovič (OĽaNO-NOVA) v súvislosti s vyjadreniami o zastrašovaní jeho osoby odmietol polícii poskytnúť bližšie informácie, nepodal trestné oznámenie a taktiež odmietol policajnú ochranu. Pre TASR to uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

„Môžeme uviesť, že príslušníci Národnej kriminálnej agentúry poslanca Národnej rady Igora M. kontaktovali, cieľom bolo získať viac informácií k údajnému zastrašovaniu jeho osoby, ktoré verejne prezentoval 8. mája na tlačovej besede. Pán poslanec odmietol poskytnúť akékoľvek bližšie informácie, ktoré by polícii pomohli zistiť skutkový stav a identifikovať páchateľa, rovnako odmietol podať trestné oznámenie. Pán poslanec taktiež odmietol policajnú ochranu,“ povedal Slivka pre TASR.

​Igor Matovič na brífingu v pondelok 8. mája oznámil, že nebude viac chodiť na zasadania parlamentu. Rozhodol sa tak po minulotýždňovom incidente, keď sa mu mal pri prechádzke so psom vyhrážať fyzickou likvidáciou neznámy muž. Matovič si myslí, že za tým môže byť predseda parlamentu Andrej Danko (SNS). Neuviedol však dôkazy.

"Rozhodol som sa, že nebudem viac chodiť do parlamentu ako poskok a podriadený tohto psychopata," povedal v pondelok Matovič s tým, že sa nemôže pozerať na človeka, ktorý si objednal jeho zastrašovanie. Neznámy muž mu mal povedať, že ak do pondelka neskončí, nájde mu vlak. "Možno to nie je Danko, možno Fico, Bugár, Kaliňák, možno iný 'mafoš', ktorý sa pohybuje v parlamente či vo vláde, možno sa na tom dohodli spoločne, ale nedokážem s takýmto pocitom do siene zákonnosti, do priestoru, v ktorom by mal byť výkvet národa, naďalej chodiť," zhrnul.

Šéf parlamentu na Matoviča reagoval stručne. "Toto vystúpenie už nepotrebuje žiaden komentár," napísal v stanovisku Andrej Danko.

Pozrite si tlačovku Matoviča z pondelka, na ktorej oznámil, že už viac nebude chodiť do parlamentu:

01 - Modified: 2024-04-17 14:28:48 - Feat.: - Title: Polícia upozorňuje na nárast podvodov na internete 02 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 03 - Modified: 2024-04-15 16:11:47 - Feat.: - Title: Na území Žilinského kraja zistili 22 vodičov pod vplyvom alkoholu 04 - Modified: 2024-04-15 12:51:07 - Feat.: - Title: VIDEO Opitý Slovák sa preháňal po Brne na bicykli. Rovnováhu mu pomáhali udržať dva krígle v rukách, s policajtmi žartoval 05 - Modified: 2024-04-13 16:47:49 - Feat.: - Title: Kazašská polícia zadržala Rusa obvineného z verbovania Tadžikov do ozbrojených konfliktov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 21:21