Igor MatovičTASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Matovič predložil v parlamente ospravedlnenie: Danko sa vyžíva v šikanovaní, trpí pocitom bohorovnosti

09.05.2017, 13:55
Autor:
chocho
Šéf OĽaNO včera na tlačovke oznámil, že sa nebude zúčastňovať parlamentných schôdzí a príde tak o plat.

Včera oznámil, že už viac nebude chodiť na schôdze. Dnes šéf OĽaNO Igor Matovič predložil vedeniu parlamentu ospravedlnenie.

Píše sa v ňom, že „predseda parlamentu Andrej Danko sa rozhodol kryť porušovanie ústavných práv ľudí, ktorí sa s dôverou obracajú na svojho poslanca.“ Naráža tým na kauzu čítania listov v Kancelárii NRSR.

Podľa Matoviča sa Danko „vyžíva“ v šikanovaní opozičných poslancov. Spomína konkrétne zákaz používania grafov či tabuliek v pléne, čo považuje za protiústavné.

Matovič to nedokáže viac tolerovať

„V mojom prípade predseda parlamentu je dokonca schopný protizákonne lustrovať moju zdravotnú dokumentáciu a následne opakovane z nej so smiechom v pléne komunikovať nálezy. Rovnako verejne v pléne opakovane so smiechom krivo obviňovať môjho 20 rokov mŕtveho otca, že ma v detstve týral.“

Líder obyčajných taktiež skritizoval, že mu Danko udelil absenciu, aj keď v ten deň 27-krát hlasoval.

Danka, ako druhého najvyššieho ústavného činiteľa považuje za človeka, „ktorý nie je schopný sa za svoje chyby ani len chlapsky ospravedlniť“ a „trpí pocitom bohorovnosti“.

„Takéto hrubé zasahovanie do ústavných práv ľudí a nimi volených opozičných poslancov nedokážem viac tolerovať a keďže akákoľvek snaha o nápravu správania predsedu parlamentu zlyháva, v mene svojich voličov sa na takomto divadle a brutálnom porušovaní demokracie viac nebudem zúčastňovať,“ uzavrel Matovič.

Nepotrebuje to žiaden komentár, reagoval Danko

Šéf OĽaNO včera na tlačovke oznámil, že sa nebude zúčastňovať parlamentných schôdzí a príde tak o plat. spomínal mnohé prípady, keď ho mala vláda moc obrať o občianske práva. Vyvrcholiť to malo vyhrážaním sa od neznámeho muža, ktorý mal Matovičovi na ulici povedať: "Do pondelka máš termín a vypadneš odtiaľ. Inak ti sám nájdem vlak. My ťa vyhadzovať nebudeme. Keď s tým pôjdeš na políciu, len to urýchliš."

​Podľa Matoviča je za tým práve Danko, ide však o jeho domnienku, ako sám na tlačovke priznal. "Možno to nie je Danko, možno Fico, Bugár, Kaliňák, možno iný 'mafoš', ktorý sa pohybuje v parlamente či vo vláde, možno sa na tom dohodli spoločne, ale nedokážem s takýmto pocitom do siene zákonnosti, do priestoru, v ktorom by mal byť výkvet národa, naďalej chodiť," zhrnul.

"Toto vystúpenie už nepotrebuje žiaden komentár," napísal v stanovisku Andrej Danko.

Pozrite si tlačovku Matoviča, na ktorej oznámil, že nebude chodiť na parlamentné schôdze:

01 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 02 - Modified: 2024-04-18 12:16:01 - Feat.: - Title: Predčasné dôchodky si prešli veľkými zmenami. Poslanci schválili prísnejšie podmienky 03 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 04 - Modified: 2024-04-18 07:17:07 - Feat.: - Title: Poslanci začali rokovanie návrhom na zmeny v zložení výborov 05 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 13:02