Marian Kotleba BBSKTASR/Branislav Račko
StoryEditor

Smer podporí akéhokoľvek kandidáta, ktorý bude mať najväčšiu šancu poraziť Kotlebu

05.05.2017, 19:19
Autor:
TASRTASR

Postaviť spoločnými silami pevnú hrádzu proti plazivo šíriacemu sa fašizmu a xenofóbii vyzval dnes v Banskej Bystrici všetkých obyvateľov Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), počas pietneho aktu pri príležitosti Dňa víťazstva nad fašizmom, podpredseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD).

Ako dodal, to, čo sa v súčasnosti deje v kraji, už ďalej pokračovať nemôže a treba fašizmu povedať jasné nie, najmä ak sa blížia voľby do vyšších územných celkov.

Pellegrini vyzval všetky zodpovedné politické strany v tomto kraji, aby v istom momente zasadli za okrúhly stôl a podporili jedného, najsilnejšieho kandidáta na predsedu BBSK.

"Prieskumy ukazujú, že je šanca poraziť terajšieho župana, ale nesmie to byť robené spôsobom, že každá strana si tu ide hrať svoje politické hry a stavať si svojich kandidátov. V BBSK musí platiť úplne iný typ politiky, než napríklad v iných krajoch. Pevne verím, že s predsedami politických strán nájdeme, a možno nie na regionálnej úrovni, ale priamo až v Bratislave, zhodu. Smer-SD nevstupuje do volieb v BBSK s vlastným straníckym kandidátom. Deklaroval som a budem hocikedy verejne deklarovať, že Smer-SD podporí najsilnejšieho kandidáta, ktorý bude mať najväčšie šance poraziť terajšieho župana, a to bez ohľadu na to, z ktorej politickej strany pochádza, alebo je nezávislý a aké je jeho zázemie," reagoval pre TASR Pellegrini. To podľa neho bude zjavné z prieskumov, ktoré si strany určite dajú urobiť.

Ako dodal, pevne verí, že kandidáti, ktorí budú cítiť, že nepatria k favoritom, z volebného súboja radšej odídu, aby podporili toho, kto má šancu poraziť súčasného predsedu BBSK Mariana Kotlebu. Podľa neho rovnako ako Smer-SD i ostatné strany by mali uprednostniť záujmy a potreby kraja pred svojimi vlastnými straníckymi.

"V opačnom prípade to budem považovať, že zasa len tárame o nejakom boji a všetci tú tému vieme využiť iba, keď nám politikom a politickým stranám to vyhovuje," dodal podpredseda vlády.

Očakáva, že predseda Národnej rady SR vyhlási, že termín volieb do samosprávnych krajov bude niekedy na prelome novembra a decembra, a teda na konci leta by malo byť zrejmé, ktorého kandidáta na post šéfa BBSK Smer-SD podporí.

01 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 02 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 03 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 04 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí 05 - Modified: 2024-04-03 12:46:40 - Feat.: - Title: Analytik Mislovič pre HN: Nižšia účasť by pomohla Ivanovi Korčokovi. Peter Pellegrini má širšiu bázu voličov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 17:37