StoryEditor

Kotleba je súper ako každý iný, vyhlásil Lunter

03.04.2017, 13:50
Autor:
TASRTASR
Ján Lunter oficiálne oznámil kandidatúru na post šéfa Banskobytrického kraja.

Svoju kandidatúru na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) v tohtoročných voľbách do vyšších územných celkov dnes oficiálne oznámil majiteľ rodinnej firmy vyrábajúcej vegetariánske výrobky Ján Lunter. Rodák z Telgártu, občiansky kandidát, predstavil základné piliere svojho programu Pre dobrý kraj. Za svoju jednoznačnú výhodu označil fakt, že do politiky vstupuje bez politického pozadia a minulosti.

"Všetko, na čom mi v živote záleží, je spojené s naším krajom. Tu som sa narodil, tu sme s manželkou vychovali našich šesť detí. Tu som poctivou a svedomitou prácou vybudoval úspešnú firmu. S pokojným svedomím by som si mohol užívať dobrý pocit, no neviem sa nečinne prizerať, kam sa dnes veci v kraji uberajú. Chýba dobrý plán na zveľadenie kraja a čo je horšie, ľudia už strácajú nádej, že by to raz šlo inak a lepšie," konštatoval Lunter.

Hlavnou prioritou pre neho je vytváranie takých podmienok v BBSK, ktoré podporia vznik pracovných miest.

"S tvorbou pracovných miest v našom kraji mám celoživotné skúsenosti. Dôverne poznám prekážky a námahu, ktoré sú s tým spojené, no zároveň vidím aj nádej a príležitosti," zdôraznil Lunter, ktorého firma vznikla v Banskej Bystrici na "zelenej lúke" a dnes zamestnáva viac ako 200 ľudí. Štvrťstoročné podnikateľské skúsenosti sú pre neho výhodou.

Kandidát na šéfa BBSK tvrdí, že kraj pod jeho vedením bude pracovať na tom, aby vznikol prepojený systém verejnej dopravy, ktorý uľahčí ľudom dochádzanie za prácou za najkratší čas a minimálnu cenu. Čo najrýchlejšie sa tiež musia vrátiť maximálne možné investície do opravy ciest II. a III. triedy, ktoré sú pre rozvoj regiónu kľúčové. BBSK musí byť podľa Luntera aktívny aj pri rozvoji cestovného ruchu a ochrane kultúrneho dedičstva. To, čo vraj kraj v týchto oblastiach robí dnes, pre rozvoj ani zďaleka nestačí.

"Tak, ako pri podnikaní, aj ako župan sa budem inšpirovať osvedčenými a fungujúcimi vzormi. Pre podnety pritom netreba chodiť ďaleko do zahraničia, dobré a úspešné príklady sa nájdu aj na Slovensku. Aby sme ich však zaviedli aj do života, potrebujeme na krajskom úrade manažment, ktorý skutočne rozumie tomu, čo robí. Rozvoj kraja je na prvom mieste," uzatvoril Lunter.

V najbližších týždňoch bude podrobne predstavovať svoj volebný program, ako aj občiansku a odbornú kandidátku na poslancov Pre dobrý kraj. Plánuje navštevovať mestá, obce a pýtať sa ľudí.

"Podnikám 25 - 26 rokov, aj môj starší syn je úspešný podnikateľ, dali sme dokopy rodinné peniaze. Firma však pokračuje v trende rastu, takže nemôžeme všetky peniaze investovať len do kampane. Predpokladáme, že budeme robiť aj zbierky od občanov," hovorí o tom ako bude financovať kampaň.

Lunter pripustil, že v prípade, ak by ho tesne pred konaním volieb chceli podporiť politické strany, spoluprácu s nimi by ako nezávislý neodmietol.

"Nedá sa žiť izolovane. Sme za spoluprácu a pokiaľ by sa strany stotožnili s naším programom bez toho, aby si dávali požiadavky, ktoré im nemôžeme splniť, prijmeme podporu každej demokratickej politickej strany," dodal.

01 - Modified: 2022-02-23 11:00:01 - Feat.: - Title: Ján Lunter už nebude kandidovať na župana, vo voľbách podporuje svojho syna 02 - Modified: 2022-02-07 10:16:42 - Feat.: - Title: Droba bude obhajovať post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja 03 - Modified: 2021-11-22 07:49:22 - Feat.: - Title: LUNTER Tofu nátierky majú novú kampaň 04 - Modified: 2021-07-18 15:40:13 - Feat.: - Title: Polámané stromy či poškodené strechy. Pozri sa, čo spôsobili búrky v Banskobystrickom kraji 05 - Modified: 2021-06-18 06:48:14 - Feat.: - Title: Lunter má novú kampaň z dielne MAYER/McCANN-ERICKSON
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 07:40