StoryEditor

Problémy pomenúvam a riešim, niektorým sa to nepáči, vyhlásil Nesrovnal

28.03.2017, 16:58
Autor:
chocho

Vo štvrtok budú bratislavskí mestskí poslanci hlasovať o dvoch dôležitých témach. Vyhlásil to na tlačovke primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Prvou je zákaz hazardu. „Opäť predkladám návrh nariadenia o zákaze hazardu v Bratislave,“ vyhlásil Nesrovnal a dodal, že od chvíle predloženia majú zodpovednosť poslanci a je na nich, ako bude nariadenie vo finále vyzerať. „Ja budem dúfať, že nariadenie schvália“.

Chýba už len zmena štatútu

Druhou témou je parkovanie. Nesrovnal pripomenul, že v decembri mestské zastupiteľstvo schválilo pravidlá parkovania.

„Už zostáva len posledný politický úkon - zmena štatútu mesta,“ vyhlásil primátor. A jeho podstatou má byť to, že mesto zverí svoje komunikácie 1. a 2. triedy mestským častiam, aby tie mohli na svojom území vytvoriť jednotný systém.

Je to posledný úkon, ktorý Bratislava potrebuje, aby sa nové parkovanie, ktoré zvýhodňuje Bratislavčanov, stalo realitou, dodal Nesrovnal.

„Asociácia sa pravidelne vyhráža mestu, im ide o peniaze, nám ide o občanov,“ povedal primátor Bratislavy na adresu Asociácie hier a zábavy, ktorá bojuje proti zákazu hazardu.

Problémy pomenúvam, tvrdí primátor

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal podľa vlastných slov problémy hlavného mesta pomenúva, rieši a navrhuje správne rozdelenie kompetencií, no nie všetkým takýto prístup vyhovuje. "Pre niektorých starostov je to chybou v systéme, pretože takto koncipovaný primátor nehrá s nimi tú hru o zametaní problémov pod koberec, mlčaní a dúfaní, že sa nič nestane," reagoval Nesrovnal na kritiku, ktorá posledné dni zaznela na jeho adresu z radov bratislavských starostov i mestských poslancov.

Nesrovnal za tým vidí tohtoročné voľby do orgánov samosprávnych krajov a blížiace sa komunálne voľby. Ako tvrdí, začali sa vynárať jednotliví kandidáti, budú si hľadať volebné témy a prekrúcať realitu. V mestskom zastupiteľstve nie sú politické strany, a preto sa poslanci podľa neho nemajú voči komu politicky vyhraňovať. "Jediná inštitúcia je mesto. Každý úspech má desať otcov, ale neúspech iba jedného a za všetko môže primátor a mesto," povedal Nesrovnal.

Ako tvrdí, otvorene hovorí o problémoch Bratislavy a navrhuje riešenia. "Hovorím o tom, že 15 stavebných úradov v hlavnom meste je brzdou rozvoja jednotnej Bratislavy, hovorím o roztrieštenosti v starostlivosti o zeleň, verejné priestranstvá a cesty," podotkol.

Nesrovnal čelil kritike

Nesrovnal čelil v uplynulých dňoch kritike zo strany bratislavských starostov i mestských poslancov. Starostovia opätovne upozornili, že spolupráca a výkon magistrátu hlavného mesta sa ani po polroku, kedy na to upozornili, nezlepšili. "Problémy sa kopia, naďalej pretrváva neochota, neprofesionalita, nekoncepčnosť a chaos. Chýbajú činy a výsledky a pridáva sa lacný populizmus," informovalo TASR Regionálne združenie mestských častí hlavného mesta.

Námestníčka primátora Ľudmila Farkašovská v pondelok (27.3.) upozornila, že primátor vyvíja na ňu a na ďalšieho námestníka Milana Černého nátlak, aby na štvrtkovom (30.3.) mestskom zastupiteľstve hlasovali za zákaz hazardu v hlavnom meste. Dnes mestskí poslanci Dana Čahojová, Ján Mrva a Ján Hrčka upozornili, že pripravovanú celomestskú parkovaciu politiku v Bratislave sprevádza netransparentný proces a priveľa rizík, ktoré bratislavský magistrát ignoruje.

01 - Modified: 2024-04-13 09:30:00 - Feat.: - Title: Piknik v záhrade či prírodná galéria. Život v Bratislave nemusí byť drahý. Prinášame ti ZOZNAM miest, kde neminieš ani cent 02 - Modified: 2024-04-12 05:56:16 - Feat.: - Title: Vodiči sa zdržia na viacerých úsekoch v Bratislave 03 - Modified: 2024-04-12 07:58:00 - Feat.: - Title: Lovestream predstavil prvých tohtoročných headlinerov. Do Bratislavy príde Rita Ora, Dimitri Vegas & Like Mike či Tom Walker 04 - Modified: 2024-04-11 12:42:54 - Feat.: - Title: Jean-Michel Jarre vystúpi v Bratislave zadarmo s Brianom Mayom. Naše hlavné mesto bude na okamih najinteligentnejším na Zemi 05 - Modified: 2024-04-11 06:41:17 - Feat.: - Title: Doprava v hlavnom meste aj smerom do Bratislavy sa mierne spomaľuje, hlásia viaceré nehody
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 18:40