StoryEditor

Maroš Kramár podrobil politikov ostrej kritike priamo v parlamente. Dankovi sa ironicky vysmial

23.03.2017, 12:36
Autor:
lmlm
Známy slovenský herec Maroš Kramár sa zúčastnil na diskusii v Národnej rade o Mečiarových amnestiách.

Skutok sa stal, treba ho riešiť, nie že sa nestal." Aj tieto slová použil známy slovenský herec  Maroš Kramár dnes v parlamente, kde ostro kritizoval nielen mečiarizmus, ale aj aktuálnu politickú situáciu a politikov.

Kramár sa objavil v Národnej rade na diskusii k Mečiarovým amnestiám a na premietaní filmu Únos, v ktorom stvárnil predsedu.

Prejav Maroša Kramára začína od 20. minúty:

Kritika na politikov

Kramár začal tým, že je šokovaný, koľko málo poslancov prišlo na túto diskusiu.

"Mali by ste sedieť v parlamente a počúvať, čo sa rozpráva. A keď hlasujete, nesprávajte sa alibisticky. nemalo by existovať, že ste sa zdržali hlasovania. Musíte mať jasný názor. Ste platení z našich daní," hovorí Kramár.

​Známy herec obvinil politikov, že oni sami môžu za stav v tejto krajine.

"Sme si nepriateľmi sami sebe, už nemáme Čechov, už sa nehádame s Maďarmi, máme ich vo vláde. My sami si škodíme a ešte tých ľudí aj volíme," skonštatoval herec. Prekáža mu, že všetky kauzy spojené s korupciou zostávajú nevyšetrené.

"Ak poukážete na korupciu, tak sa vám stane, že o chvíľu máte na krku kontrolu. A tomu, koho nahlásite, sa nič nestane. Je to čudné, neviem, čomu máme veriť."

Ironický výsmech na adresu Danka

Kramár vo svojom prejave sa ironicky navážal do šéfa parlamentu Andreja Danka. Najprv však začal výzvou, aby sa politici predstavovali, prežo podľa neho si myslia, že keď sú pol roka v parlamente, tak ich každý pozná.

"Ja hrám divadlo vyše 50 rokov a všade kam prídem sa vždy predstavím. Vyzývam aj politikov, aby sa predstavili. My nechceme sledovať politiku, nezaujíma nás a nemusíme poznať tých ľudí," kritizoval Kramár.

Potom prešiel na samotného Andreja Danka.

"Keď sme natáčali v parlamente, prišiel za mnou jeden pán a povedal mi: Zdravím, vybavil som vám to natáčanie, dúfam, že o pár rokov nebudete natáčať film o mne. Svojho hereckého kolegu som sa spýtal, že kto to je, nepoznal som ho. Vtedy Danko nebol ešte kapitánom ani módnym návrhárom," ironicky útočil na šéfa parlamentu.

A Kramár pokračoval.

"Každopádne už máme námet na výbornú frašku. Bude to pekná fraška, ak to budeme natáčať. Už teraz mi je veľmi ľúto toho herca, ktorý sa bude musieť učiť tie dlhosiahle monológy o ničom a tie zvraty, tie neskutočné novoslovenské zvraty."

"Postavilo sa to na krvi"

Kramár na záver diskusie v parlamente k ére mečiarizmu skonštatoval, že niekde na začiatku sa stala chyba.

Dodal, že Slovensko má rád, napriek tomu, že v Českej televízii hovorí po česky, za čo ho ľudia kritizujú.

"Postavilo sa to na krvi, ubližovaní a nespravodlivosti. Teraz je možnosť to napraviť a ja držím palce, aby sa to stalo. Je tu veľká vlna odporu a nespokojnosti, dejú sa tu škaredé veci. Ja sa nechcem zaujímať o politiku ja nechcem chodiť do parlamentu a v každom prípade nechcem vstúpiť do politiky," uzavrel Kramár.   

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 13:30