Premiér Robert FicoTASR/A. Galica
StoryEditor

Fico si vyhliadol dom, do ktorého by sa mohol presťahovať. Ak sa ukáže, že Bašternák je daňový podvodník

18.02.2017, 13:15
Autor:
TASRTASR
Premiér býva v komplexe, ktorý podnikateľovi Bašternákovi patrí.

Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) už má vyhliadnutý dom, do ktorého by sa mohol presťahovať z bytového komplexu Bonaparte patriaceho podnikateľovi Ladislavovi Bašternákovi. Povedal to v rozhovore pre Plus jeden deň.

"Je to dom, ktorý má 25 rokov a bude si vyžadovať nejakú rekonštrukciu. Uvažujem, že by som si ho kúpil a zrekonštruoval. Je to v Bratislave, ale veď vydržte. Budem si musieť už vyriešiť svoje bývanie, pretože nemám nehnuteľnosť, v ktorej by som mohol žiť, keďže si stále prenajímam byt. A ako dobre viete, nároku na bezplatné bývanie od štátu som sa vzdal," povedal premiér s tým, že ak sa preukáže, že Bašternák je daňový podvodník, bolo by neudržateľné, aby v Bonaparte ostal.

Pozadie činnosti nepozná

U podnikateľa bola tento týždeň razia, Fico však nevie, či vyšetrovanie smeruje k obvineniu. "Ako politik nemôžem disponovať informáciami z vyšetrovacích spisov. Som rád, že si polícia robí svoju prácu. A že keď má dôvody, tak koná. Ale nepoznám vôbec pozadie činnosti tohto pána," povedal pre portál Pluska.sk.

Premiér sa nevyhol ani otázke kritiky, ktorú adresoval líder SNS a predseda parlamentu Andrej Danko Ficovmu komunikačnému tímu, na čele ktorého stojí poslanec Erik Tomáš (Smer-SD).

Erik Tomáš ako téma

"Erik Tomáš je v prvom rade poslanec parlamentu a ústavný činiteľ a som veľmi rád, že sa venuje aj našej komunikačnej stratégii. Mám výborný tím ľudí, ktorí mi robia podporu v mediálnych otázkach. A tento tím je pre mňa mimoriadne dôležitý a veľmi dôležité je, že tento tím vedie Erik Tomáš. To je všetko, čo môžem k tejto téme povedať. Tento tím má moju absolútnu podporu," uistil.

V tejto súvislosti však s Dankom nehovoril. "Nemyslím si, že toto je téma, ktorá by mala byť témou rozhovoru medzi predsedom parlamentu a predsedom vlády," poznamenal.

Na otázku, či má vedomosť, že by tento tím pracoval na Andrejovi Dankovi, odvetil, že nie je typ politika, ktorý by podrážal kolená svojim koaličným partnerom. "Som typ politika, ktorý keď podá ruku, tak to musí platiť. Nikto z mojich ľudí nikdy nerobil ani nebude robiť kroky, ktoré by poškodzovali ktoréhokoľvek koaličného partnera. Trochu ma mrzí, že sa takýto obraz vytvára o mojom tíme. Naopak, mimoriadne pomáha tomu, aby táto koalícia fungovala," dodal.

01 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Bugár opísal, ako sa Fico zmenil: Opýtal som sa vyšetrovateľov, ktorí ho obvinili, či sa zbláznili 02 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 03 - Modified: 2024-04-19 10:36:13 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest 04 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický 05 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 12:24