Milan Uhrík a Marian KotlebaTASR/M. Baumann
StoryEditor

Nové Zámky nepustia Kotlebovcov diskutovať do mestských priestorov, rozhodol primátor

23.01.2017, 11:15
Autor:
TASRTASR
Kotlebovci chceli v miestom dome kultúry usporiadať míting s názvom Neverte médiám! Príďte si vypočuť pravdu!

Primátor mesta Nové Zámky Otokar Klein sa rozhodol neposkytnúť pre stranu Kotleba-Ľudová strana Naše Slovensko mestské priestory domu kultúry pre plánovaný verejný povolebný míting s názvom Neverte médiám! Príďte si vypočuť pravdu!, ktorý sa mal konať v stredu 25. januára. Primátor svoje rozhodnutie médiám oficiálne prezentoval dnes v priestoroch mestského úradu.

"Z mesta Nové Zámky bolo počas II. svetovej vojny odvlečených a v koncentračných táboroch usmrtených vyše 4000 jeho obyvateľov. Predstavitelia tejto strany opakovane verejne prezentovali výroky popierajúce historické fakty a tragédiu obyvateľstva počas II. svetovej vojny či výroky namierené proti rasám, národnostiam, náboženstvám a presvedčeniam. Ako primátor mesta Nové Zámky zvolený vysokou väčšinou zúčastnených oprávnených voličov nášho mesta som sa vzhľadom na uvedené fakty a hlavne z úcty k vojnovým obetiam z radov Novozámčanov, ako aj všetkých vojnových obetí rozhodol, že naše mesto neposkytne svoj priestor na organizovanie takéhoto podujatia," vyjadril sa primátor.

Klein svoje rozhodnutie zároveň odôvodnil skutočnosťou, že toto podujatie bolo nahlásené ako verejné, kultúrne podujatie. Podľa jeho slov povolebný míting politických strán na základe zákona o verejných kultúrnych podujatiach kultúrnym podujatím nie je, nespĺňa požiadavky citovaného zákona a obchádza zákon o volebnej kampani. Podľa jeho ďalších slov na neho neboli zo žiadnej strany vyvíjané tlaky pre jeho rozhodnutie.

Na povolebnom stretnutí mali byť okrem predsedu strany a Banskobystrického samosprávneho kraja Mariana Kotlebu prítomní aj Milan Uhrík, Milan Mazurek či Ján Kecskés.

01 - Modified: 2024-02-23 09:45:00 - Feat.: - Title: Novozámocké Múzeum Jána Thaina predstaví kroje "obcí kratunkých sukní" 02 - Modified: 2024-02-22 12:21:55 - Feat.: - Title: Protestujúcich poľnohospodárov v Nových Zámkoch podporil minister Takáč 03 - Modified: 2024-02-15 10:11:16 - Feat.: - Title: Železnice zakúpili nové vlakové súpravy, pri skúšobnej jazde sa dve pokazili. Vlaky posilnia spoje do týchto miest 04 - Modified: 2024-01-17 13:19:45 - Feat.: - Title: My Slovania spravíme zo západnej Európy trávnik. Od Tatier po La Manche, hrozil Radačovský v europarlamente 05 - Modified: 2024-01-15 09:34:56 - Feat.: - Title: Kotleba ohlásil prezidentskú kandidatúru, začína zbierať podpisy
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
17. apríl 2024 13:00