TASR/Štefan Puškáš
StoryEditor

Lupič z Kňažkovej vily je Čech, polícia ho už obvinila

13.01.2017, 11:52
Autor:
TASRTASRČTKČTK
Podľa Kňažka zlodej pomocou kľúčov nájdených vo vile otvoril trezor, z ktorého vzal peniaze a cennosti.

Muž z Českej republiky - Pavel N., ktorý sa mal v stredu (11. 1.) vlámať do rodinného domu bývalého politika a herca Milana Kňažka na Havlíčkovej ulici v Bratislave, bude stíhaný väzobne.

"Okresný súd Bratislava I vzal dnes do väzby obvineného P. N. z dôvodu tzv. útekovej väzby, to je dôvodnej obavy, žeby mohol utiecť, skrývať sa, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu. Rozhodnutie o väzbe nie je právoplatné, obvinený sa nevyjadril, preto mu plynie trojdňová zákonná lehota na podanie sťažnosti proti uzneseniu o vzatí do väzby," uviedol dnes pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Muža obvinil policajný vyšetrovateľ zo zločinu krádeže v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková. Predložený bol aj spis na Okresnú prokuratúru Bratislava I s podnetom na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby.

​Bývalý minister zahraničia a minister kultúry Kňažko býva v prestížnej bratislavskej štvrti neďaleko pamätníka Slavín. 71-ročný herec pristihol zlodeja vo svojom dome v noci, keď ho zobudil podozrivý hluk.

"Vzal som zbraň a išiel som sa pozrieť. Rozsvietil som a v okamihu, keď sa otočil ku mne, som mal silný pocit, že môže byť ozbrojený. Trikrát za sebou som vystrelil do oblasti nôh," popísal Kňažko incident pre televíziu Joj, ktorú v minulosti štyri roky viedol ako generálny riaditeľ.

Podľa Kňažka zlodej pomocou kľúčov nájdených vo vile otvoril trezor, z ktorého vzal peniaze a cennosti. Odniesť si chcel zlato a šperky či peňaženky herca a jeho manželky.

Zákon umožňuje ľuďom v ich obydlí použiť zbraň na ochranu života, zdravia alebo majetku, ak iná osoba do obydlia neoprávnene vnikne alebo v ňom zotrvá.

Postrelený muž stihol utiecť z vily, privolaní policajti ho ale chytili na záhrade Kňažkovho domu. Muž pri streľbe utrpel poranenie stehna a po prevoze do nemocnice sa podrobil operácii.

01 - Modified: 2022-09-15 12:03:11 - Feat.: - Title: Tváre novembra 1989: Osamostatnenie bolo správne, na vlastný štát sme však neboli pripravení 02 - Modified: 2022-03-15 13:11:41 - Feat.: - Title: Najväčší priateľ Hitlera z mladosti bol Čech. Vodca sa mu zveroval s tými najintímnejšími pocitmi 03 - Modified: 2022-02-22 18:31:57 - Feat.: - Title: Najhorší zlodej? 19-ročný mladík sa hodiny snažil dostať z budovy, nakoniec sám zavolal policajtov 04 - Modified: 2021-11-15 05:42:02 - Feat.: - Title: Kňažko: Zápas o právny štát prebieha už od roku 1989, súčasná vláda v ňom môže uspieť 05 - Modified: 2021-09-28 17:12:56 - Feat.: - Title: Stal sa indiánskym náčelníkom a jedol s kanibalmi. Príbeh českého cestovateľa neprestáva fascinovať
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 21:07