sulík dankoMAFRA/Peter Mayer, Marek Kmeť
StoryEditor

Sulík sa stretol s Dankom pri víne. Rozoberali predčasné voľby a Kiskov vstup do politiky

11.12.2016, 16:00
Televízna debata medzi Richardom Sulíkom a Andrejom Dankom sa niesla v ostrom tóne. Obaja prezradili detaily súkromného rozhovoru.

Líder opozičnej strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík sa nedávno stretol s predsedom parlamentu a koaličnej strany SNS Andrejom Dankom, aby hovorili o možnosti predčasných volieb, ako aj o možnosti vzniku nového politického subjektu pod vedením súčasného prezidenta Andreja Kisku, píše portál webnoviny.sk.

Sulík to dnes prezradil v diskusnej relácii RTVS O päť minút 12 s tým, že ide o plány založiť stranu Progresívne Slovensko. „Zaujímal vás náš postoj k predčasným voľbám, lebo sa bojíte prezidenta, keď ten vstúpi do politiky a chceli by ste mu to nejako prekaziť," povedal Sulík Dankovi. Uviedol, že takáto nová strana by mohla SNS zhatiť plány stať sa najsilnejšou slovenskou stranou.

​Danko reagoval slovami, že sa nebojí politickej konkurencie. „Ja by som bol možno aj vďačný za vstup prezidenta Kisku do politiky z hľadiska toho, že strany ako SaS a OĽaNO by stratili voličov a prišla by možno aj konštruktívna opozícia, po ktorej my zúfalo voláme," zdôraznil Danko.

Sulík vyjadril presvedčenie, že na budúci rok dôjde k pohybom na politickej scéne. Očakáva pritom zhoršenie vzťahov vo vládnej koalícii, možno i rekonštrukciu vlády, ale nemyslí si, že nastanú predčasné voľby. "Budú sa viac hádať, môže dôjsť k zmenám vo vláde, ale nemyslím si, že budú predčasné voľby, že sa nájde 90 poslancov, ktorí si dobrovoľne skrátia volebné obdobie. SaS bude samozrejme za," uzavrel. 

Možnosť predčasných volieb líder SaS v budúcnosti nevylučuje a hovorí, že jeho strana je na ne pripravená. Danko podľa vlastných slov počíta až s riadnymi voľbami v roku 2020. Vyhlásil, že ak sa SNS nedostane do parlamentu, pôjde do politického dôchodku.

Danko podotkol, že ak prezident Andrej Kiska vstúpi do politiky, osobne to privíta, lebo SaS a OĽaNO-NOVA by stratili voličov a prišla by konštruktívna opozícia. "Netreba riešiť, či budú voľby v roku 2020. Ak ľudia povedia, že SNS stačilo, pôjdem do politického dôchodku, ak nie, budeme pokračovať," dodal.

V opačnom prípade však vylúčil možnosť, že by jeho strana išla do vládnej koalície s SaS alebo OĽaNO-NOVA. „Radšej odídem z politiky, ako spolupracovať s ľuďmi ako Sulík a Matovič, " vyhlásil Danko s tým, že so Sulíkom nepôjde už nikdy ani do televíznej relácie.

01 - Modified: 2024-04-26 12:27:39 - Feat.: - Title: PS kritizuje, že návrh k horskej záchrannej službe sa venuje len jednej téme 02 - Modified: 2024-04-26 14:36:46 - Feat.: - Title: Polícia zverejnila po viac ako sto dňoch video z nehody Andreja Danka 03 - Modified: 2024-04-26 10:39:47 - Feat.: - Title: PS ohlásilo ďalší protest v Bratislave. Ficova vláda valcuje ako autokrati, kritizuje Šimečka 04 - Modified: 2024-04-26 09:57:02 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zametám vás všade. Internet okamžite reaguje na Dankov splnený sľub o upratovaní Dúbravky 05 - Modified: 2024-04-26 11:37:17 - Feat.: - Title: Danko sa pre zdemolovaný semafor dva roky neposadí za volant, dnes upratoval Dúbravku
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 22:22