Radoslav ProcházkaTASR/František Iván
StoryEditor

Regióny Siete pochválili Procházku, získal ich uznanie za postup po voľbách

30.04.2016, 20:34
Autor:
TASRTASR
Podľa Procházku prepad regionálnych štruktúr nebol taký, ako to prezentovali jeho bývalí kolegovia.

Rada slovenských regiónov strany #Sieť vyslovila na dnešnom zasadnutí v Košiciach podporu a uznanie jej predsedovi Radoslavovi Procházkovi za jeho postup v povolebných rokovaniach. Diskusiu delegátov rady zhodnotil Procházka ako otvorenú.

Delegáti sa zhodli na troch základných bodoch uznesenia. "Rada slovenských regiónov strany #Sieť vníma volebný výsledok ako sklamanie v porovnaní s očakávaniami, ale zároveň ako príležitosť naplniť podstatnú časť plánu fungujúceho štátu. Vyslovuje predsedovi #Siete Radoslavovi Procházkovi uznanie a podporu za jeho postup v povolebných rokovaniach. Hlási sa k záväzkom programového vyhlásenia vlády a žiada Predsedníctvo #Siete aj predstaviteľov v orgánoch zákonodarnej i výkonnej moci o promptné a dôsledné presadzovanie týchto záväzkov do života," uviedol Procházka.

Pozrite si rozhovor s Radoslavom Procházkom v HNtelevízii aj o zložitej povolebnej situácii:

Regióny sa vyslovili za prijatie účinného protischránkového zákona, antibyrokratického balíčka pre malých a stredných zamestnávateľov a konkrétne kroky pomoci menej rozvinutým okresom. Od vlády a parlamentu v príprave na slovenské Predsedníctvo v Rade EÚ očakávajú, aby poukázali na dôležitosť zotrvania Veľkej Británie v únii. Starostovia a primátori z regiónov požiadali vládnu koalíciu, aby sa zasadila o získanie tzv. investičnej výnimky, ktorá by umožnila rýchle dobudovanie ciest.

Procházka uviedol, že všetky ich priority boli podmienkou pri povolebných rokovaniach so Smerom-SD, SNS a Mostom-Híd. Je presvedčený, že sa aj zrealizujú. Očakávajú aj rýchlu prípravu konkrétnych akčných plánov v oblasti regionálneho rozvoja.

Minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Roman Brecely (nominant # Siete) informoval, že medzi prvými okresmi, ktorých sa akčné plány dotknú, budú Sobrance a Rimavská Sobota. Uviedol, že k rozvoju regiónov patrí aj budovanie komunikácií. Dokončenie diaľnice D1, ktorá spojí Bratislavu s Košicami, odhaduje v plnom profile na rok 2020. V procese riešenia je aj úsek R4 Bidovce – Budimír, ktorý tvorí obchvat Košíc. Dostavbu kruhovej križovatky pri ZVL v Prešove očakáva do konca roka 2018. Nového zhotoviteľa prác v Prešove nezverejnil.

Procházka sa vyjadril aj k členskej základni strany po parlamentných voľbách. Podľa neho prepad regionálnych štruktúr nebol taký, ako to prezentovali ich bývalí kolegovia. Išlo údajne iba o pár percent a situácia sa obracia v ich prospech. Výsledkom stabilizácie strany je dnešné uznesenie, ktorým mu prejavili regióny podporu, skonštatoval.

01 - Modified: 2024-04-16 07:56:34 - Feat.: - Title: Z kancelárie výhľad na fabriky. Do Košíc mieri nové nákupné centrum, developer môže doplatiť na sivú lokalitu 02 - Modified: 2024-04-13 07:51:18 - Feat.: - Title: Vážna dopravná nehoda: V Košiciach sa zrazili dve autá, zranených je osem ľudí 03 - Modified: 2024-04-06 12:00:00 - Feat.: - Title: Vyvetraj si po voľbách hlavu. Skvelé miesta na výlet len na skok od Košíc 04 - Modified: 2024-04-02 10:42:16 - Feat.: - Title: Na Jakobyho ulici v Košiciach by mal vyrásť bytový komplex za 12 miliónov eur 05 - Modified: 2024-03-28 13:37:43 - Feat.: - Title: Polícia vyšetruje v Košiciach zber autovrakov, považujú sa za nebezpečný odpad
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 03:16