V rámci predvolebnej kampane lákal voličov najmä na heslá ako „Obnovíme slovenskú korunu“ či „Spoločne proti zlodejom a parazitom“. Má 35 rokov, pochádza z Novej Dubnice a je technik. Taktiež je okresný predseda Ľudovej strany Naše Slovensko pre Ilavu a Púchov. Uctieva Jozefa Tisa, často označovaného za vojnového zločinca, ktorého považuje za jediného a skutočného prezidenta Slovákov. Na sociálnej sieti vzdáva česť jeho pamiatke. V rámci správ na sieti napísal tiež: „Ako si objednať cigánsku pečienku bez náznaku rasovej neznášanlivosti? Prosím si jeden Kotlebov sen.“Facebook Petra Krupu
StoryEditor

Kotleba zavádza špeciálne hliadky vo vlakoch. Veliteľom bude poslanec Krupa

11.04.2016, 18:22
Autor:
hašhaš
Poslanec Kotlebovej strany hovorí o tom, že hliadky sú prvým krokom k zriadeniu domobrany v kraji.

Župan banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marian Kotleba spustil v pondelok špeciálne hliadky vo vlakoch. Veliteľom hliadky bude podľa portálu tvnoviny.sk poslanec za ĽSNS Peter Krupa. Ten sa v posledných týždňoch zviditeľnil tým, že do parlamentu prišiel so zbraňou. 

Podľa Milana Uhríka z ĽSNS sú tieto hliadky prvým krokom k zriadeniu domobrany v kraji. Vo vlakoch budú v trojčlenných skupinách a majú ich tvoriť dobrovoľníci.

Podľa slov Kotlebu to budú "špeciálne vycvičení muži odolní voči stresu a fyzicky zdatní." "Ak bude nutné, v zmysle zákona, do príchodu polície páchateľa zadržia," popísal svoju predstavu líder ĽSNS. 

"Štát nevie ochrániť slušných ľudí," vyhlásil na tlačovej konferencii Kotleba.  Hliadky zatiaľ nemajú špeciálne povolenie a do vlakov si budú kupovať lístky.

Hliadky majú byť podľa Kotlebu reakciou na víkendový prípad, kedy mladík vo vlaku napadol 21-ročnú ženu. Pýtal od nej jedno euro a keď mu ho nedala, škrtil ju a bil päsťou do tváre.  

Marian Kotleba v parlamente obhajoval svojho poslanca Milana Mazureka

01 - Modified: 2024-02-29 10:30:00 - Feat.: - Title: EXKLUZÍVNE Bývalý člen Slovenských brancov: Zbrane sme pred políciou skrývali. Veliteľ po ich konci stojí za ďalšou organizáciou 02 - Modified: 2022-07-19 13:26:38 - Feat.: - Title: Na juhu operuje domobrana. Je proti zvrátenostiam a prehnanému liberalizmu, výcvik ponúka od 50 eur 03 - Modified: 2022-03-01 10:53:04 - Feat.: - Title: Miesto písania stráži mesto a odhaľuje sabotérov. Ukrajinský novinár ľutuje, že krajinu neopustil 04 - Modified: 2021-12-22 11:36:36 - Feat.: - Title: Kotleba a Mazurek šírili poplašné správy. Trestnému oznámeniu sa však vyhli 05 - Modified: 2021-10-11 12:10:04 - Feat.: - Title: Stopka rečiam Mazureka a Kotlebu o neočkovaných: Ministerstvo obrany podáva trestné oznámenie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 15:49