Marian KotlebaTASR/M. Svítok
StoryEditor

Kotleba potvrdil Sulíkovu verziu, ale nepamätá si, kde sa stretli

30.03.2016, 12:05
Autor:
chocho
Sulík na stretnutí s Kotlebom pred voľbami v roku 2010 vraj chcel zistiť, či sa ĽS NS zameriava na to, aby zobralo hlasy SNS a HZDS.

Stretávali sa europoslanec a šéf strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík a poslanec a líder Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽS NS) Marian Kotleba? Stretli sme sa jeden krát, priznáva Sulík v statuse na Facebooku. Sulíkovu verziu potvrdil aj poslanec a podpredseda ĽS NS Rastislav Schlosár.

"Približne to mohlo byť v roku 2010," povedal pre HN Schlosár, ktorý potvrdil, že sa skutočne Kotleba so Sulíkom stretol. Zdôraznil však, že to bolo iba raz. Miesto a predmet stretnutia si však vzhľadom na to, že to bolo dávno, už Kotleba podľa Schlosára nepamätá.

Z prirodzených príčin v Maďarsku

Sulík v statuse na Facebooku napísal, že stretnutie sa malo uskutočniť "z prirodzených príčin" v Maďarsku pred voľbami v roku 2010 na jeho žiadosť.

Obsahom stretnutia bolo podľa Sulíkovich slov vytvorenie vlády bez Fica. To podľa šéfa liberálov záviselo aj od výsledku Slovenskej národnej strany (SNS) a Hnutia za demokratické Slovensko (HZDS). Sulíkovi malo ísť o to, aby kotlebovci zobrali hlasy týmto stranám, najmä SNS.

Lídra SaS zaujímalo, či si to Kotleba uvedomuje a či tomu prispôsobuje program.

Juraj Miškov, bývalý člen SaS a predseda strany Skok, Sulíka obvinil, že sa od roku 2010 stretáva pravidelne s Kotlebom. Informáciu priniesol Denník N. Ďalší odídenec zo SaS, Martin Chren, na Facebooku tvrdil, že o stretnutiach Sulíka s Kotlebom vedel úzky okruh členov strany a tento fakt sa stal jedným z hlavných dôvodov rozkolu medzi liberálmi.

"Chápem, že títo páni majú na mňa spadené," píše Sulík v statuse o Miškovovi a Chrenovi. "Milión v čudu a SaSka na 12 percentách," pokračuje šéf liberálov. Ich obvinenia z opakovaných stretnutí s Kotlebom odmieta.

"Ok, tak sa stretávali nepravidelne"

Na Sulíkove priznanie jedného stretnutia s Kotlebom reagoval Miškov statusom na Facebooku. "Ok, tak sa stretávali nepravidelne," napísal Miškov k tomu, že ho Sulík obvinil z klamstva, keď tvrdil, že sa šéf SaS stretával pravidelne s Kotlebom.

Sulík podľa Miškova priznal jedno stretnutie s Kotlebom v Maďarsku, "ja som ho v roku 2010 viezol na nejaké do Brezna," píše. Tvrdí, že nie je dôležité, či bolo jedno, dve alebo desať. Za podstatné Miškov považuje to, že "je absolútne neprijateľné, aby sa ako predseda liberálnej strany potajomky stretával s predsedom fašistickej strany."

DENNÍKN DNES RIEŠI, ŽE SOM SA STRETÁVAL S KOTLEBOM Aby ste to mali z prvej ruky: Stretli sme sa JEDEN KRÁT a to pred voľ...

Posted by Richard Sulik on 29. marec 2016

01 - Modified: 2024-04-13 10:47:44 - Feat.: - Title: Slovenskí branci zrejme prišli o facebookovú stránku. Fotky z lesov v maskáčoch vystriedali videá s ľahkou ázijskou erotikou 02 - Modified: 2024-04-12 19:41:22 - Feat.: - Title: Do Maďarska priletelo prvé vojenské dopravné lietadlo Embraer KC-390 určené ozbrojeným silám 03 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 04 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 05 - Modified: 2024-04-11 12:05:37 - Feat.: - Title: Maďarsko sprísňuje kontrolu ukrajinských dovozov, chce podporiť miestnych farmárov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 18:33