StoryEditor

Polícia má obvinených v starej mafiánskej vražde

12.02.2014, 13:16
Autor:
tasr, stltasr, stl

Polícii sa podarilo objasniť ďalšiu starú mafiánsku vraždu, a to Miloša Piliara z konca 90. rokov.

Začiatkom februára vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NaKA) obvinil štyri osoby z trestného činu vraždy. Miloša K. (45) - bývalého spoločníka Mikuláša Černáka, dlhodobo hľadaného Róberta L. alias Kýbla formou účastníctva, Ivana C. (48) a dlhodobo na úteku Martina Biháriho, alias Rusa formou spolupáchateľstva. Miloš K. bol vzatý do väzby a Ivan C. je vo väzbe pre inú trestnú činnosť. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Andrea Dobiašová.

Podľa policajných zistení, ešte koncom 90. rokov Miloš K. inicioval vraždu Miloša Piliara. Na neho bol vydaný zatýkací rozkaz pre násilnú trestnú činnosť a skrýval sa. Miloš K. sa obával, že bude kontaktovať políciu a spolupracovať s ňou. Preto sa rozhodol pre jeho vraždu. Sprostredkovane sa nakontaktoval na Róberta L., ktorý v tom čase pôsobil na najvyššej riadiacej a koordinačnej úrovni v skupine prezývanej "sýkorovci" pôsobiacej v Bratislave a západnej časti územia Slovenskej republiky. Následne Róbert L., alias Kýbel naplánoval, zorganizoval, rozdelil úlohy a inštruoval zvyšných páchateľov.

Poškodeného vylákali z úkrytu pod vymyslenou zámienkou, že ide na nové miesto, kde sa bude ďalej ukrývať a odviezli ho na chatu pri Seneckých jazerách. Tam ho najskôr omámili nápojom, do ktorého mu dali drogy. Potom mu do úst napchali handričku a liali cez ňu chemickú látku chloroform. Keď nejavil známky života, zahrabali ho do vopred pripravenej jamy.

Na základe operatívnej činnosti pracovníkov NaKA boli nájdené a vykopané pozostatky tela koncom júna minulého roka v katastrálnom území Veľkého Grobu. Expertízne skúmanie kostrového nálezu potvrdilo, že ide o poškodeného Miloša Piliara. Miloš K. bol okrem tejto vraždy obvinený 3. februára tohto roku aj ako objednávateľ vraždy Alojza Házyho. Ten bol zastrelený tiež koncom 90. rokov. Obvineným mužom hrozí trest odňatia slobody na 12 až 15 rokov alebo výnimočný trest, dodala hovorkyňa Dobiášová.

Miloša K. zobral do väzby Okresný súd Bratislava 1 v piatok 7. februára. "Z dôvodov takzvanej útekovej a preventívnej väzby," potvrdil hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. Dodal, že obvinený proti rozhodnutiu o vzatí do väzby podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský sud v Bratislave.

Miloš K., exspoločník Černáka, je momentálne obžalovaný na Okresnom súde Bratislava II za to, že istému mužovi mal násilím a pomocou vyhrážok vziať luxusné auto, a potom zorganizovať fiktívny predaj vozidla spoluobžalovanej. S ňou sa vraj dohodol, že si naň vezme úver v lízingovej spoločnosti na základe fiktívnych podkladov.

01 - Modified: 2006-01-18 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Uzatvorenie zdaňovacieho obdobia roka 2005
01 - Modified: 2024-04-05 12:45:07 - Feat.: - Title: Trinásťročný chlapec v Nemecku je podozrivý, že zabil bezdomovca 02 - Modified: 2024-03-27 09:19:39 - Feat.: - Title: Mladú Slovenku odsúdili v Rakúsku za vraždu seniora. Odvolávala sa na prostitúciu, drogy a schizofréniu, psychiatrička to videla inak 03 - Modified: 2024-03-26 16:51:19 - Feat.: - Title: V Rakúsku odsúduli opatrovateľku zo Slovenska za vraždu na 20 rokov za mrežami 04 - Modified: 2024-03-26 08:00:00 - Feat.: - Title: Netflix prichádza s peckou pre milovníkov krimi. Jennifer si najala vrahov, aby zabili jej rodičov, mala na to niekoľko dôvodov 05 - Modified: 2024-03-21 14:01:12 - Feat.: - Title: Rodičia roka: Jedni sa opili do bezvedomia na pláži a ďalšia matka nechala doma batoľa a odišla na dovolenku, zomrelo na hlad a smäd
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 21:50