StoryEditor

Ospravedlnenie neprišlo včas. Valkovci zvažujú odškodné

12.12.2010, 23:00
Autor:
mmmm
Rodina zavraždeného advokáta Ernesta Valka uvažuje, že bude od štátu žiadať odškodné.

Jej právny zástupca Jozef Vozár tvrdí, že ospravedlnenie Valkovi za policajný zásah proti jeho osobe v roku 2006 malo prísť skôr, nie až po jeho smrti. "Nevylučujem, že rodina pána Valka bude žiadať odškodné, ale zatiaľ sme túto otázku neuzavreli. Ospravedlnenie totiž neprišlo včas a nezmierilo všetky neprávosti,“ povedal pre HN.

Odškodné žiadal aj Valko
"Pardón“ od ministerstva vnútra a odškodné 1,6 milióna eur žiadal po výmene vlády aj samotný Valko. Peňazí sa chcel vzdať, ak by minister Daniel Lipšic (KDH) s ospravedlnením súhlasil. Rokovania prerušila smrť právnika, ktorého začiatkom novembra v jeho dome zavraždil neznámy útočník. Vzápätí - na pietnej rozlúčke - sa mu ospravedlnila premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) za to, že "sme nezabránili bezpráviu a útoku na tvoju česť“. Následne to urobil aj minister Lipšic, ktorý potvrdil, že skutok (údajné vydieranie), za ktorý bol Valko pred štyrmi rokmi stíhaný, "nebol trestným činom“.

Lipšic nekomentuje
Nové informácie, že Valkova rodina zvažuje požiadať o odškodné, Lipšic nekomentuje. "Zatiaľ sme žiadny návrh o odškodné nedostali, preto je predčasné sa k tomu vyjadrovať,“ tlmočil HN stanovisko jeho hovorca Gábor Grendel. Koľko by mohla rodina žiadať, Vozár povedať nechcel. Malo by to však byť menej ako 1,6 milióna eur, ktoré požadoval Valko.

01 - Modified: 2004-02-08 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Cieľom je zničiť oligarchiu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 16:42