StoryEditor

Lipšic považuje prepustenie Majského za nepochopiteľné

25.10.2007, 16:32
Autor:
TASRTASR

Poslanec NR SR za KDH Daniel Lipšic považuje prepustenie Jozefa Majského z väzby na slobodu za nepochopiteľné. Ako uviedol pre TASR, dôvody na vzatie do väzby sú evidentné.
"Tam nebolo podozrenie, že by utiekol, tam nebolo podozrenie, že by sa vyhýbal hlavnému pojednávaniu, on to proste robil. Snažil sa utiecť, vyhýbal sa hlavnému pojednávaniu, tam tá vec bola jasná," konštatoval Lipšic.
Ďalej naznačil, že prepustenie Majského z väzby mohlo byť v záujme niektorej nátlakovej skupiny. "To, že existovali vždy tlaky - v minulosti aj v súčasnosti - na prepustenie Jozefa Majského, je pravda. Pravdou ale je, že pokiaľ ja som bol na ministerstve spravodlivosti, pán Majský bol vo väzbe, teraz je na slobode," uzavrel Lipšic.
Poslanec za SMK Zsolt Simon bol správou o prepustení Majského zaskočený, keďže k nemu zatiaľ nedorazila. "To je veľmi prekvapujúca správa, nepostrehol som to doteraz, ale som trošku prekvapený," reagoval.
Rešpektujem rozhodnutie Ústavného súdu, komentoval Majského prepustenie poslanec za ĽS-HZDS Jozef Tarčák, podľa ktorého by v tejto fáze nebolo vhodné, aby sa k prípadu viacej vyjadroval. Rozhodnutie súdu rešpektuje aj poslankyňa za SDKÚ-DS Lucia Žitňanská. Dodáva však, že zatiaľ išlo len o rozhodnutie o prepustení z väzby a dôležité bude počkať si, aký definitívny ortieľ vynesie súd v samotnej kauze.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 10:34