StoryEditor

Mikuš u Mečiara končí, v hre je Smer-SD

22.01.2008, 18:47
Poslanec parlamentu a trnavský župan Tibor Mikuš zrejme definitívne končí v ĽS-HZDS.
Ďalším pôsobiskom trnavského župana Tibor Mikuš by podľa informácií HN mal byť poslanecký klub strany Smer-SD. O tomto jeho kroku sa hovorí už aj medzi poslancami, ani samotný Mikuš to nevylúčil.

Predseda klubu Smer Miroslav Číž by proti jeho začleneniu do klubu nemal výhrady. Všetci aktéri však zhodne tvrdia – oficiálne sme o ničom nerokovali. Otázny je aj spôsob, akým Mikuš v ĽS-HZDS skončí. Poslanec HZDS Ján Kovarčík tvrdí, že už je podaný návrh na Mikušove vylúčenie zo strany. Šéf rozhodcovskej komisie, ktorá má tieto otázky pod patronátom, Stanislav Husár vraví, že o ničom nevie. Samotný Mikuš avizuje, že vzhľadom na tlaky na jeho osobu pripravuje aj vlastné aktivity.

Kedy Mikuš z ĽS-HZDS odíde a kam povedú jeho kroky, zatiaľ otvorene nechce hovoriť. Na otázku, či prestúpi do poslaneckého klubu Smeru-SD, Mikuš odpovedal: „Nevylučujem to. Ešte je však skoro, aby som povedal niečo viac.“ Priznal však, že aj od samotných poslancov Smeru-SD už počul otázky, kedy k nim príde a prečo ešte od ľudovcov neodišiel.


Viac o téme nájdete v stredajších
Hospodárskych novinách.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 11:03