StoryEditor

Deň po Hrehovi. Boj o šéfa STV sa začína

Boj o horúce kreslo nového šéfa verejnoprávnej televízie sa začína. Hoci oficiálni kandidáti na uvoľnený post po Radimovi Hrehovi, ktorého Rada STV odvolala v utorok, sa ešte neozvali, niektorí prípadní adepti pre HN svoj záujem pripustili.
„Vývoj STV a jej fungovanie ma vždy zaujímali, pretože má obrovský vplyv na zdravý vývoj spoločnosti. Tento záujem som nestratil,“ povedal filmový producent Patrik Pašš. Kandidoval už vlani, na poslednú chvíľu sa však vzdal v prospech bývalého štatutára televízie Branislava Zahradníka. Ten nakoniec neuspel – zápas o šéfa televízie sa zopakovať nechystá. „Teraz mám iné pracovné zaradenie," hovorí súčasný šéf Dopravného podniku v Bratislave.

Záujem však pripúšťa bývalý poslanec, scenárista a dramaturg, Jozef Heriban. „Momentálne o tom nerozmýšľam, život sa však vyvíja, takže ešte neviem.“ Po odvolaní Hrehu, ktorý v STV vydržal len rok, panuje momentálne v televízii bezvládie. Rada STV sa totiž nevie rozhodnúť, kto má byť dočasným štatutárom. Problém sa pokúsi vyriešiť v pondelok. Každodennú prevádzku má dnes na starosti riaditeľ pre strategický rozvoj Nikolaj Savický, bývalá pravá ruka Hrehu. Vstúpi do hry o nového generálneho riaditeľa STV? „Je to predčasná otázka,“ povedal pre HN.


Viac o téme nájdete v štvrtkových
Hospodárskych novinách.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 08:47