StoryEditor

Fico: Na rok 2008 plánujeme výrazné šetrenie vo verejnej správe

30.06.2007, 15:54
Autor:
TASRTASR

edným zo spôsobov, ako by sa dali znížiť výdavky štátneho rozpočtu, je zavedenie centrálneho systému verejného obstarávania. Verejné obstarávanie je predražené o 20 až 30 percent, preto presadzujeme myšlienku centrálneho verejného obstarávania, povedal v dnešných Sobotných dialógoch Slovenského rozhlasu premiér Robert Fico. Slovensko ročne vynakladá na obstarávanie asi 80 miliárd korún.
Ako ďalej Fico uviedol, na rok 2008 budú v rozpočte výrazné škrty a ministri sa s nimi budú musieť vysporiadať. Slovensko je neuveriteľne prebyrokratizované, povedal a dodal, že reforma verejnej správy nepriniesla očakávané výsledky a počet úradníkov stúpol o 30 tisíc. Je tu ambícia za každú cenu šetriť na úkor štátu, pretože tieto úspory sú pre nás veľmi dôležité, dodal.
Ďalšími zdrojmi pre Slovensko na roky 2008 až 2013 budú peniaze z eurofondov. Národný strategický referenčný rámec by mal byť Európskou komisiou (EK) schválený v júli. EK má podľa Fica zatiaľ problém len s operačným programom zdravotníctvo, ktorý je kapacitne malý. Našou úlohou je tie peniaze maximálne využiť, povedal na záver.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 01:56