StoryEditor

Štát už doriešil dlhy za stavbu nového SND

15.01.2008, 16:03
Autor:
SITASITA

Slovenské národné divadlo (SND) spláca svoj dlh voči stavebnej spoločnosti Skelet za stavebné práce na novej budove SND na Pribinovej ulici v Bratislave. Vedenie divadla začalo vyše 100 miliónový dlh splácať vlani v októbri a všetky podlžnosti by podľa splátkového kalendára malo vyrovnať do konca marca 2008. Dlžoba vznikla za stavebné práce vykonané už po kolaudácii nového sídla divadla, teda po 31. januári 2007, od apríla do augusta 2007. Objednávala ich ešte Správa kultúrnych zariadení (SKZ) ministerstva kultúry, ktorá však po kolaudácii previedla všetky záväzky na SND. Neuhradené faktúry preto Skeletu spláca nový investor - SND, agentúru SITA o tom informoval hovorca Ministerstva kultúry (MK) SR Jozef Bednár.
Ako pre agentúru SITA povedal generálny riaditeľ firmy Skelet Richard Verner, vzhľadom na rozsah stavby - budova má napríklad okolo 1 700 miestností, sa niektoré stavebné práce vykonávali dodatočne až po kolaudácii. V novom národnom divadle pracujú ešte dvaja odborníci zo Skeletu, zaúčajú technický personál divadla a podieľajú sa na odstraňovaní prípadných porúch.
Spoločnosť Skelet odovzdala účet zástupcom SKZ na začiatku augusta 2007. SKZ však tvrdila, že spoločnosť si ešte nesplnila všetky zmluvné povinnosti. Firma argumentovala, že ďalšie požadované práce neboli v jej kompetencii a súčasťou pôvodnej zákazky. MK SR preskúmalo nároky Skeletu po konzultácii so SND v septembri 2007 a dohodlo sa na splátkovom kalendári.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 23:14