StoryEditor

Pokračuje pojednávanie s útočníkom, ktorý napadol arabského študenta

05.01.2008, 09:02
Autor:
TASRTASR

Okresný súd Bratislava I bude v utorok 8. januára pojednávať v trestnej veci Bratislavčana Tomáša K., ktorý údajne v lete 2006 v centre mesta fyzicky a verbálne napadol študenta arabskej národnosti. Podľa obžaloby sa mal dopustiť prečinu výtržníctva, podnecovania národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti, podpory a propagácie skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd. Na pojednávaní by mal byť vypočutý jeden svedok a znalkyňa z historického ústavu.

Študent Ekonomickej univerzity na poslednom pojednávaní 13. novembra minulého roka vo svojej výpovedi uviedol, že ho obžalovaný tri razy udrel päsťou do tváre, kopal do chrbta a zadku, vulgárne mu nadával a útočil na jeho národnosť. Poškodený bežal po ulici po tom, ako na neho namieril pištoľ zákazník občerstvenia, v ktorom vtedy pracoval. Potom ho zastavila skupina ľudí, v ktorej bol aj obvinený. Keďže Tomáš K. bol celý v čiernom, poškodený sa domnieval, že je členom bezpečnostnej služby a chce mu pomôcť. On ho však podľa obžaloby napadol.

Tomáš K. vo svojej výpovedi tvrdil, že pri ich stretnutí nedošlo k žiadnemu fyzickému ani verbálnemu kontaktu.

Obžalovaný mal vtedy na odeve nášivku s maltézskym krížom, mal oholenú hlavu, "ťažké" topánky a čierne oblečenie.

Na pojednávaní sudca vypočul šesť svedkov vrátane poškodeného. Všetci piati boli priatelia obžalovaného a v čase incidentu boli pod vplyvom alkoholu.

Ak sa Tomášovi K. dokáže vina, hrozí mu trest odňatia slobody od šiestich mesiacov do troch rokov.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 10:56