StoryEditor

Rómeo a Júlia v záhoráčtine? Prečo nie

19.08.2008, 00:00

Kúpele Smrdáky sa nachádzajú v malej dedinke, ktorá má asi len šesťsto obyvateľov. Možno aj preto tam žiadne luxusné kaviarne alebo divadlo nenájdete. Práve preto, že sa kúpele nachádzajú mimo rušného diania, chce riaditeľ kúpeľov Marcel Moravčík dianie pritiahnuť priamo do kúpeľov. "Chceme sa stať centrom Záhoria. Začali sme na tom už pracovať," hovorí Moravčík. Vedenie oslovilo okolitých umelcov, od začínajúcich až po profesionálov. Práve v Smrdákoch by mohli skryté talenty nájsť priestor na sebarealizáciu. Kúpeľní hostia môžu napríklad vďaka tejto spolupráci vidieť divadelnú hru Rómeo a Júlia v záhoráčtine.
Tenis, fitnes a sauna
Klientom, ktorí do kúpeľov prichádzajú hlavne kvôli liečbe a oddychu, zvyčajne vystačí aj ponuka voľnočasových aktivít priamo v areáli. Športovo založení si môžu zahrať tenis na ihrisku s umelým povrchom. Väčšie skupiny sa spolu môžu zabaviť pri hre volejbalu. Zapotiť sa dá aj v zime, pretože v kúpeľoch nájdete aj relaxačné centrum s telocvičňou, posilňovňou i fitnesom. Po dobrom výkone padne vhod sauna alebo hydromasážna vaňa. Dvakrát do týždňa premietajú v kinosále hotela Centrál filmové predstavenia. Hostia môžu využiť chodecký a bežecký okruh v parku a cykloturistické trasy v okolí Smrdák. Samozrejme, ku kúpeľnej liečbe patria aj tanečné zábavy. Tie sa usporadúvajú dvakrát do týždňa v kaviarni Centrál.
Poklady Záhoria
Za relaxom sa dá vycestovať aj do neďalekej Senice. Tam nájdu milovníci vody letnú plaváreň i vodnú nádrž Kunov. Záhorie je navyše bohaté na pamiatky ako sú hrady a zámky. Obľúbené sú výlety na hrad Červený Kameň, do jaskyne Driny, do zámkov v Smoleniciach, Bojniciach a v Lednici v Česku, do malebného Beckova so zrúcaninami hradu, do kaštieľa a skanzenu v Strážnici. Navštíviť sa dajú prostredníctvom organizovaných výletov aj kúpele v Piešťanoch a Trenčianskych Tepliciach. Okrem toho je cez víkend možnosť zájazdov do väčších miest -- Trnavy, Bratislavy, Piešťan alebo Viedne.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 16:35