StoryEditor

Dotazník

03.07.2007, 00:00

Máte úvodný rituál, bez ktorého nezačnete pracovať?
-- Ani nie. Už je to taký stereotyp. Prídem do kancelárie, všetci, ktorých cestou stretnem, si ma obzrú, či je všetko v poriadku, pokiaľ ide o oblečenie. Aj keď istý rituál tu možno je -- čistenie topánok, ktoré sme spolu absolvovali. U mňa to bolo nutné, lebo včera (27. júna, pozn. red.) som bol celý deň mimo kancelárie. Chodil som aj po prašných cestách. Musel som si dať do poriadku topánky, aby som pri vymenovaní rektorov vyzeral dobre.
Koľko spravidla trvá váš pracovný deň?
-- To sa nedá povedať. Každý deň je iný. Ráno prichádzam pred deviatou. Ak všetko stihnem -- rôzne prijatia, štúdium informácií a zákonov -- domov chodím okolo ôsmej. Doma to pokračuje, pozriem si spravodajstvá. Večer mi končí až ráno zhruba o druhej.
Prenášate si pracovné povinnosti domov?
-- Určite, pretože všetko tu nedá stihnúť. Pokiaľ je deň rozvrhnutý tak, že mám viacero stretnutí, prijímam delegácie alebo mám pracovné sedenia s mojimi legislatívnymi pracovníkmi či z odboru pre styk s verejnosťou, určite sa to tu nedá všetko stihnúť. Najmä, ak je potrebné dôkladnejšie študovať ten-ktorý zákon.
Aké najťažšie rozhodnutie ste v práci spravili?
-- To ste ma prekvapili. Všetky rozhodnutia sú zodpovedné a ak sú zodpovedné, sú aj ťažké. Najťažšie to však je, ak sa javia alternatívne možnosti rozhodnúť. Vtedy si to vyžaduje aj názor iných.
Zasahuje do vašej práci rodina?
-- O zasahovaní sa ani nedá hovoriť, ale určite sú veci, ktoré sa netýkajú len mňa. Týkajú sa aj rodiny. Každá pozitívna alebo negatívna správa o mne je tak trošku zásah do rodinného života. Dá sa z neho profitovať alebo je to na ujmu.
Čím uzatvárate pracovný deň?
-- Zakódujem dvere, aby sa mi nikto nedostal do kancelárie. Spravidla to robievam ja osobne. Len niekedy na to zabudnem a potom to robia za mňa chlapci z ochranky.
Špeciálna otázka: Keby hral v rovnakom čase naraz Slovan Bratislava futbal a hokej, čo by ste si vybrali?
-- Dostali ste ma (smiech). Otec bol v Slovane a ako chlapca ma tam vodil, ja som hral v Slovane. Syn aj vnuci teraz hrajú v Slovane. Syn síce hral hokej, a veľmi dobre, ale vnuci teraz hrajú futbal. Jednoznačná odpoveď pre mňa nie je možná. Aj keď k tomu hokeju mám trochu bližšie.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 22:00