StoryEditor

Novým ministrom obrany má byť Baška

29.01.2008, 15:26
Jaroslav Baška, doterajší štátny tajomník ministerstva obrany by mal nahradiť odchádzajúceho ministra Františka Kašického v kresle ministra obrany.

Zajtra o 9.00 sa má uskutočniť mimoriadne rokovanie vlády s jediným bodom na programe, odvolaním štátneho tajomníka ministerstva obrany. Na 9.30 je naplánované prijatie u prezidenta Ivana Gašparoviča.

František Kašický ponúkol svoju demisiu predsedovi vlády koncom minulého týždňa. Príčinou boli predražené verejné obstarávania na upratovanie a odhrabávanie snehu za niekoľko miliárd korún. Premiér Fico jeho demisiu prijal.

Kto je Jaroslav Baška

Jaroslav Baška (33) vyštudoval Elektrotechnickú fakultu na Žilinskej Univerzite. Pred vstupom do politiky pôsobil vo firme Matador, a.s Púchov. Do strany Smer vstúpil v roku 2001 a stal sa asistentom riaditeľa pre ekonomiku. Do roku 2006 bol členom stálej delegácie NR SR v Parlamentnom zhromaždení Rady Európy a súčastne starostom obce Dohňany. Po víťazstve Smeru - SD vo voľbách v roku 2006 sa stal štátnym tajomníkom Ministerstva obrany SR.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 22:28