StoryEditor

Mikuš: Nastal čas vymeniť Mečiara

17.01.2008, 18:35
Nehrozili mi otvorene vylúčením zo strany. Ale ja som povedal, že sa nikam nechystám, som riadnym členom. Ale po týchto krokoch, samozrejme, prijmem tiež nejaké osobné rozhodnutie.
Vedeli ste o odvolaní okresných predsedov HZDS v Trnave, Pezinku a Považskej Bystrici?
To, že zrušili celé okresné organizácie som nevedel, ale že boli odvolaní funkcionári a vylúčení dokonca zo strany, to viem.

Kedy sa tak stalo?
Bolo to tesne pred Vianocami.

Čo bol dôvod odvolania?
Tie dôvody zneli veľmi úsmevne. Údajne sa nevyjadrovali v súlade s líniou politickej strany a že škodili... Také niečo hovorili aj mne. Ja by som tiež rád vedel, že ako som ich ja kedy poškodil. Neviem o tom, že by tí, ktorí boli vylúčení, nejakým spôsobom poškodili stranu.

Súvisí to podľa vás s tým, že odvolaní členovia vlani podporili Viliama Vetešku v kandidatúre na predsedu strany (Veteška nakoniec kvôli zdravotným problémom nekandidoval, nahradil ho Tibor Mikuš – pozn. red.)?
Tá súvislosť je tam jednoznačná. Rovnakí, ktorí ho podporili verejne, boli zrušení. Ja som ho tiež podporil a dokonca som nakoniec kandidoval.

Pohrozili vylúčením zo strany aj vám?
Nejako otvorene nie. Ale ja som povedal, že sa nikam nechystám, som riadnym členom. Ale po týchto krokoch, samozrejme, prijmem tiež nejaké osobné rozhodnutie.


Celý rozhovor nájdete v piatkových
Hospodárskych novinách.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 06:46